Dar viena programišių ataka: įsilaužė į Vilniaus universiteto projekto informacinę sistemą ​Nutekėjo vartotojų duomenys

Programišiai įsilaužė į Vilniaus universiteto (VU) mokslininkų sukurtą integruotų lietuvių kalbos ir raštijos išteklių, produktų ir paslaugų internetinę svetainę raštija.lt. Kibernetinės atakos metu buvo nutekinti dalies vartotojų duomenys.

Programišiai įsilaužė į Vilniaus universiteto (VU) mokslininkų sukurtą integruotų lietuvių kalbos ir raštijos išteklių, produktų ir paslaugų internetinę svetainę „raštija.lt“.<br>123rf asociatyvinė nuotr.
Programišiai įsilaužė į Vilniaus universiteto (VU) mokslininkų sukurtą integruotų lietuvių kalbos ir raštijos išteklių, produktų ir paslaugų internetinę svetainę „raštija.lt“.<br>123rf asociatyvinė nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 14, 2024, 12:26 PM, atnaujinta Feb 14, 2024, 12:32 PM

Įsilaužimą į integruotų lietuvių kalbos ir raštijos išteklių informacinę sistemą ketvirtadienį portalui lrytas.lt patvirtino VU Komunikacijos poskyrio vadovė Gretė Gerulaitytė.

„Buvo įsilaužta į integruotų lietuvių kalbos ir raštijos išteklių, produktų ir paslaugų internetinės svetainės raštija.lt puslapį. Kibernetinės atakos metu sukčiai gavo nesankcionuotą prieigą prie šios svetainės registruotų naudotojų paskyrų vardų, elektroninio pašto adresų ir užšifruotų slaptažodžių“, – teigė G. Gerulaitytė.

Skelbiama, kad iš viso nutekinti 35 vartotojų elektroninio pašto adresai, kuriuos sukčiai gali panaudoti, mėgindami išvilioti daugiau asmeninių duomenų.

„Universiteto specialistai tiria incidentą, todėl paslaugos prieiga yra laikinai apribota, bendradarbiaujame su Nacionaliniu kibernetinio saugumo centru. Naudotojai apie incidentą informuoti“, – sakė VU Komunikacijos poskyrio vadovė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.