Lietuvoje vienas operatorius jau įjungė telefono numerį su naujuoju prefiksu

Ketvirtadienį mobiliojo ryšio operatorius „Telia“ įjungė telefono numerius su naujuoju prefiksu 0, tad jau dabar operatoriaus klientai savo adresatams gali prisiskambinti numerio pradžioje vietoje aštuoneto įvedę nulį.

 Ketvirtadienį mobiliojo ryšio operatorius „Telia“ įjungė telefono numerius su naujuoju prefiksu 0, tad jau dabar operatoriaus klientai savo adresatams gali prisiskambinti numerio pradžioje vietoje aštuoneto įvedę nulį.<br> 123rf nuotr.
 Ketvirtadienį mobiliojo ryšio operatorius „Telia“ įjungė telefono numerius su naujuoju prefiksu 0, tad jau dabar operatoriaus klientai savo adresatams gali prisiskambinti numerio pradžioje vietoje aštuoneto įvedę nulį.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 15, 2024, 2:34 PM

Nors senasis tarpmiestinis kodas vis dar veiks iki kitų metų, „Telia“ numeracijos keitimo projekto vadovė Rima Pakalnytė teigia, jog nederėtų laukti jo išjungimo datos, ir ragina reikalingus pokyčius savo adresatų knygelėje atlikti jau dabar.

„Pagal Ryšių reguliavimo tarnybos (RRT) numatytą planą, naujojo prefikso įjungimas turi įvykti jau kovo 1 d., tad nusprendėme savo klientams suteikti šiek tiek daugiau laiko naujų įgūdžių formavimui bei nuliu prasidedančius numerius leisti išbandyti anksčiau. Tai niekaip nepaveiks tų, kurie dar nespėjo susipažinti su naująja tvarka, tačiau norintieji iš anksto pasiruošti senųjų aštuonetu prasidedančių telefono numerių išjungimui, tai gali atlikti jau šiandien“, – pranešime spaudai cituojama bendrovės atstovė.

Prefikso pokyčius Lietuva įsipareigojo atlikti dar prieš dvidešimt metų, Lietuvai stojant į ES. Pasak R. Pakalnytės, procesas užtruko, nes tam trukdė skubiosios pagalbos numeriai – dalis jų 0 naudojo kaip numerio pradžią. Dar užpernai juos išjungus ir užtikrinus bendrojo 112 numerio veikimą, nebeliko techninių kliūčių įgyvendinti turimus įsipareigojimus.

„Anksčiau pabaigę pasiruošimo darbus, šiandien sėkmingai įžengėme į pereinamąją numerių keitimo stadiją, kuri tęsis iki 2025 m. vasario 28 d. Šį etapą galime vadinti „dvigubu“, nes jo metu vartotojai galės skambinti naudodami tiek aštuonetu, tiek nuliu prasidedančius numerius. Senojo formato numeriai nustos veikti 2025 metų kovo 1 dienos“, – pažymėjo ji.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.