Ukraina jau naudoja pažangias JAV bombas? Tą rodo ši detalė

Pranešama, kad Rusijos okupuotoje teritorijoje Ukrainoje rasta nuo žemės paleistos mažo skersmens bombos (GLSDB) fragmentų.

 Pranešama, kad Rusijos okupuotoje teritorijoje Ukrainoje rasta nuo žemės paleistos mažo skersmens bombos (GLSDB) fragmentų.<br> Stopkadras.
 Pranešama, kad Rusijos okupuotoje teritorijoje Ukrainoje rasta nuo žemės paleistos mažo skersmens bombos (GLSDB) fragmentų.<br> Stopkadras.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 15, 2024, 7:28 PM

Su Kremliumi susijusiuose Rusijos „Telegram“ kanaluose paviešintoje filmuotoje medžiagoje esą matyti nuolaužos, panašios į GLSDB nuolaužas mūšio lauke Ukrainoje. Nuolaužas sudaro būdingos sparno ir uodegos liekanos „GBU-39/B SDB“, kurios yra „Boeing“ GPS valdomų GLSDB šaudmenų kovinė galvutė.

GLSDB sujungia tiksliai valdomą mažo skersmens bombą „GBU-39“, kurios vieno vieneto vertė yra 40 000 JAV dolerių, ir raketą „M26“. Atsiskyrusios nuo „M26“ raketinės dalies, šios bombos sklendžia link taikinio ir dėl savo mažo dydžio yra sudėtingas taikinys priešlėktuvinių raketų sistemoms.

Vakarų žiniasklaida teigia, kad šių šaudmenų pristatymas Ukrainai buvo atidėliojamas beveik metus – bet galiausiai prieš dvi savaites jie buvo perduoti.

Pasak Pentagono spaudos sekretoriaus brigados generolo Patricko Ryderio, dislokuoti GLSDB šaudmenys suteikia Ukrainai tolimojo nuotolio ugnies pajėgumus, leidžiančius ginti savo šalį ir susigrąžinti suverenitetą Rusijos okupuotose teritorijose, rašo „Defence Blog“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.