JAV pagaliau svarsto galimybę perduoti Ukrainai ilgai lauktą ginklą

Jei Kongresas patvirtins naują finansavimo paketą, Baltieji rūmai pasirengę aprūpinti Ukrainą tolimojo nuotolio kariuomenės taktinėmis raketų sistemomis (ATACMS).

 Jungtinės Valstijos praėjusių metų pabaigoje inicijavo ATACMS balistinių raketų tiekimą Ukrainai – tačiau tai buvo senesnės, vidutinio nuotolio modifikacijos.<br> AFP / Scanpix nuotr.
 Jungtinės Valstijos praėjusių metų pabaigoje inicijavo ATACMS balistinių raketų tiekimą Ukrainai – tačiau tai buvo senesnės, vidutinio nuotolio modifikacijos.<br> AFP / Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-02-20 08:21, atnaujinta 2024-02-20 08:25

Jungtinės Valstijos praėjusių metų pabaigoje inicijavo ATACMS balistinių raketų tiekimą Ukrainai – tačiau tai buvo senesnės, vidutinio nuotolio modifikacijos, kurių veikimo nuotolis siekė 165 km.

Pasak dviejų JAV pareigūnų, po kelis mėnesius trukusių Ukrainos atstovų prašymų J. Bideno administracija siekia aprūpinti Ukrainą naujomis galingomis ilgojo nuotolio balistinėmis raketomis, rašo „NBC News“.

Naujesnių ATACMS modifikacijų maksimalus nuotolis yra apie 300 kilometrų ir iki šiol Ukrainai jos nebuvo pateiktos. Tai leistų Ukrainai smogti giliau į okupuotą Krymo pusiasalį.

Naujienų šaltinio teigimu, jei Kongresas patvirtins didesnį finansavimą Ukrainai, JAV galėtų įtraukti tolimojo nuotolio ATACMS į vieną iš pirmųjų karinės pagalbos paketų, apmokamų iš šių lėšų, teigia du JAV pareigūnai. JAV taip pat turi amunicijos ir artilerijos, kurią, jei finansavimas būtų patvirtintas, galėtų nedelsiant išsiųsti Ukrainai, pridūrė jie.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.