Rusai kovose dėl Avdijivkos panaudojo retą karinę techniką – ji atlieka labai neįprastą funkciją

Internete pasirodė vaizdo įrašas, kuriame matyti, kad rusai kovose dėl Avdijivkos naudojo ypač retą karinę mašiną „ZS-88 Delytel“.

Internete pasirodė vaizdo įrašas, kuriame matyti, kad rusų okupantai paskutinėmis kovų dėl Avdijivkos dienomis naudojo ypač retą karinę mašiną „ZS-88 Delytel“<br>Atvirųjų šaltinių nuotr, lrytas.lt mont.
Internete pasirodė vaizdo įrašas, kuriame matyti, kad rusų okupantai paskutinėmis kovų dėl Avdijivkos dienomis naudojo ypač retą karinę mašiną „ZS-88 Delytel“<br>Atvirųjų šaltinių nuotr, lrytas.lt mont.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 21, 2024, 12:41 PM, atnaujinta Feb 21, 2024, 3:14 PM

„ZS-88“ – tai šarvuotojo transporterio „BTR-80“ pagrindu sukurta mašina su galinga garso perdavimo įranga: tokias mašinas galima apibūdinti ir supaprastintu terminu „kovinis garsiakalbis“. Deklaruojamas „ZS-88“ garso perdavimo įrangos veikimo nuotolis – iki 6 kilometrų.

„ZS-88“ yra psichologinio karo priemonė, kurios užduotis sutrikdyti priešo kovinę dvasią ir psichologinę būseną, garsiai leidžiant propogandines žinutes ar muziką.

Šios mašinos buvo panaudotos per Čečėnijos karus, 1993 m. Maskvoje prie Baltųjų rūmų, Sirijoje ir Donbase.

„ZS-88“ dislokavimas yra nerimą keliantis ženklas, kuris rodo okupantų bandymus palaužti Ukrainos gynėjų valią ne tik ginklu, bet ir psichologiniu spaudimu.

„Defense Express“ anksčiau pranešė, kad 2022 m. sausį rusai į Baltarusiją atgabeno dvi mašinas „ZS-88“, kurios, matyt, vėliau buvo dislokuotos Ukrainoje.

Parengta pagal „Defense Express“ ir kitus šaltinius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.