Lietuvoje esantys užsieniečiai sulaukė melagingų skambučių apie gresiančią deportaciją

Trečiadienį įvairiuose socialinių tinklų grupėse, kuriose daugumą skaitytojų sudaro baltarusiai, paskleista informacija apie neva iš Migracijos departamento gaunamus skambučius.

Trečiadienį įvairiuose socialinių tinklų grupėse, kuriose daugumą skaitytojų sudaro baltarusiai, paskleista informacija apie neva iš Migracijos departamento gaunamus skambučius.<br>123rf asociatyvinė nuotr.
Trečiadienį įvairiuose socialinių tinklų grupėse, kuriose daugumą skaitytojų sudaro baltarusiai, paskleista informacija apie neva iš Migracijos departamento gaunamus skambučius.<br>123rf asociatyvinė nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Migracijos departamentas

Feb 28, 2024, 2:14 PM, atnaujinta Feb 28, 2024, 2:16 PM

Lietuvoje esantiems užsieniečiams skambinantys ir „migracijos darbuotojais“ prisistatantys telefoniniai sukčiai teigia, kad „užsieniečių buvimas Lietuvoje kelia grėsmę nacionaliniam saugumui“, „jiems gresia deportacija“, „imigrantams privalu išvykti iš šalies, tačiau reikia prisistatyti į klientų aptarnavimo skyrių Vilniuje“ ir pan.

Migracijos departamentas oficialiai įspėja, kad šie skambučiai yra melagingi, o įstaigos darbuotojai neskambina Lietuvoje esantiems užsieniečiams ir telefonu nepraneša nei apie neva keliamas grėsmes, nei apie deportaciją. Informacija apie Migracijos departamento sprendimus užsieniečiams yra teikiama elektroninėmis MIGRIS žinutėmis.

Asmenims, kurie sulaukė tokių skambučių, patariama visapusiškai įvertinti situaciją ir pasitikrinti savo paskyras Lietuvos migracijos informacinėje sistemoje MIGRIS.

Jei jokių pranešimų iš Migracijos departamento negauta, užsieniečiui nereikia nei lankytis klientų aptarnavimo skyriuje, nei atlikti kokių nors papildomų veiksmų savo paskyroje.

Apie melagingus skambučius užsieniečiai raginami pranešti bendruoju pagalbos telefonu 112 bei Lietuvos pareigūnams suteikti visą informaciją apie pokalbio turinį, skambučio aplinkybes ir pan.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.