Lietuvos 20 metų narystės NATO minėjimas – nuo parodų iki šventinio bėgimo naikintuvų pakilimo taku

2004 m. kovo 29 dieną Lietuva tapo visateise Šiaurės Atlanto Sutarties Organizacijos – NATO – nare, o dabar turime puikią progą atsigręžti ir pažvelgti į tai, kokį kelią per dvidešimt metų nuėjo mūsų valstybė, ką mums suteikė bendradarbiavimas su sąjungininkais ir ką patys sugebėjome jiems duoti.

 2004 m. kovo 29 dieną Lietuva tapo visateise Šiaurės Atlanto Sutarties Organizacijos – NATO – nare, o dabar turime puikią progą atsigręžti ir pažvelgti į tai, kokį kelią per dvidešimt metų nuėjo mūsų valstybė.<br> A. Pliadžio / KAM nuotr.
 2004 m. kovo 29 dieną Lietuva tapo visateise Šiaurės Atlanto Sutarties Organizacijos – NATO – nare, o dabar turime puikią progą atsigręžti ir pažvelgti į tai, kokį kelią per dvidešimt metų nuėjo mūsų valstybė.<br> A. Pliadžio / KAM nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-03-01 13:34

„Džiaugiamės, galėdami šiandien švęsti 20 metų narystės sukaktį didžiausiame ir galingiausiame pasaulio gynybos Aljanse, kurio svarba kiekvieną dieną tik auga. Narystė NATO – tai mūsų saugumo garantas. Šiandien Lietuva su daugiau nei trisdešimt savo sąjungininkių veikia išvien ir prisideda prie euroatlantinės erdvės tikslų įgyvendinimo ir visų mūsų saugumo“, – sakė krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas.

Šį šeštadienį, kovo 2 d., Vytauto Didžiojo karo muziejuje Kaune atidaroma paroda „Kartu mes esame stiprūs“ bus pirmas renginys, kuriuo pradedame Lietuvos narystės NATO 20-mečio minėjimą, jis tęsis visus šiuos metus.

Parodos „Kartu mes esame stiprūs“ lankytojai galės susipažinti su Lietuvos keliu į Aljansą, stiprėjančia Lietuvos kariuomene, dalyvavimu tarptautinėse misijose ir visokeriopu Ukrainos rėmimu.

Parodos atidarymo proga saugumo bei gynybos iššūkius aptars krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas ir vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė. Jie dalyvaus diskusijoje „Saugumas, gynyba ir nauja geopolitinė realybė: kaip esame pasirengę?“.

Paroda Kaune – tai pirmasis iš daugelio renginių, skirtų NATO 20-mečiui. Į įvairius sukakties minėjimo renginius ir iniciatyvas, kurias organizuoja ne tik Krašto apsaugos ministerija, bet ir kitos šalies institucijos, bus siekiama įtraukti kuo daugiau visuomenės, todėl ir renginiai bus patys įvairiausi.

Šios svarbios Lietuvai datos minėjimo kulminacija vyks kovo 29 dieną Daukanto aikštėje Vilniuje, kur bus surengta iškilminga NATO 20-mečio minėjimo ceremonija, o sostinės Katedros aikštėje bus įrengta meninė instaliaciją #MesNATO20“.

Be šių renginių visuomenė bus pakviesta dalyvauti bėgime „Runway Run“, kuris vyks Lietuvos kariuomenės karinių oro pajėgų aviacijos bazės Šiauliuose naikintuvų kilimo taku, aplankyti Energetikos ir technikos muziejaus rengiamą interaktyvią parodą „November. Alpha. Tango. Oscar“ Vilniuje, apžiūrėti kultūrinę – istorinę programą „M52 Sūduvis: misija – saugi Baltija“ Klaipėdos jūrų muziejuje. Be kitų suplanuotų renginių, Vilniuje vyks ir tarptautinė Baltijos karinė konferencija „Nuo Vilniaus iki Vašingtono“, skirta NATO 75-mečiui ir Lietuvos narystės NATO 20-mečiui paminėti.

Nuo 2004 m. žengėme tvirtus žingsnius į naują perspektyvą, lydimi atsakomybės patiems bei kartu su sąjungininkais priimti ir įgyvendinti sprendimus dėl nacionalinio ir kolektyvinio saugumo užtikrinimo. Narystė NATO pakeitė šimtmečius Lietuvos likimą lėmusias istorines bei geopolitines sąlygas ir tapo mūsų saugumo ir stabilumo sėkmės istorija.

Parodos „Kartu mes esame stiprūs“ atidarymas – 2024 m. kovo 2 d., 14:00 val. Vytauto Didžiojo karo muziejuje (K. Donelaičio g. 64, Kaunas).

Visą renginių programą galima rasti čia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.