Dėl Lenkijoje pažeisto interneto kabelio Lietuva susidūrė su ryšio sutrikimais

Ketvirtadienio rytą, apie 8 val. 50 min. Golenskės-Sochačevo atkarpoje centrinėje Lenkijoje buvo pažeistas interneto kabelis. Šis pažeidimas paveikė ir dalį lietuvių.

 Ketvirtadienio rytą, apie 8 val. 50 min. Golenskės-Sochačevo atkarpoje centrinėje Lenkijoje buvo pažeistas interneto kabelis. Šis pažeidimas paveikė ir dalį lietuvių.<br> 123rf iliustr.
 Ketvirtadienio rytą, apie 8 val. 50 min. Golenskės-Sochačevo atkarpoje centrinėje Lenkijoje buvo pažeistas interneto kabelis. Šis pažeidimas paveikė ir dalį lietuvių.<br> 123rf iliustr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 7, 2024, 11:38 AM, atnaujinta Mar 7, 2024, 11:43 AM

„UAB „Baltneta“ turi 100 gigabitų liniją, jungiančią Lietuvą ir Frankfurtą, ir didžiąja dalimi ji driekiasi per Lenkiją“, – portalą lrytas.lt informavo bendrovės Duomenų perdavimo skyriaus vadovas Andrius Rekerta. Pasak jo, tai yra tiesioginė jungtis su „Google“, o dalis Lietuvos portalų ir svetainių naudoja šios kompanijos teikiamą apsaugą nuo atakų „Project Shield“, kas reiškia, kad visas srautas eina į „Google“.

„Nutrūkus ryšio sesijai, kol nebuvo persijungta į kitą ryšio liniją, apie pusantros minutės „Project Shield“ naudojančios svetainės nebuvo pasiekiamos“, – nurodė A. Rekerta.

Paklaustas, kiek vartotojų Lietuvoje galėjo paveikti šis sutrikimas, „Baltneta“ atstovas nurodė, kad kalbant apie fiksuoto ryšio tiekėjus, galima būtų kalbėti apie 30–40 proc. rinkos.

Anot specialisto, tai taip pat paveikė įmones bei įstaigas, naudojančias „Amazon Web Services“. A. Rekertos teigimu, dalis vartotojų galėjo net nepastebėti gedimo, nes jų lankomos svetainės nesinaudoja „Google“ ir „Amazon“ paslaugomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.