Išrinkti geriausi 2023 metų Lietuvoje sukurti žaidimai

Lietuvoje jau 9-tą kartą išrinkti geriausi praėjusiais metais šalyje sukurti žaidimai. Geriausiu 2023 m. „LT Game Awards 2023“ žaidimu buvo išrinktas kūrėjų „Lazy Bear Game“ žaidimas „Punch Club 2“. Jis taip pat laimėjo dar dvejose – geriausio garso dizaino ir geriausio meninio apipavidalinimo kategorijose. Viso praėjusiais metais Lietuvoje buvo išleista daugiau nei 40 žaidimų asmeniniams kompiuteriams, žaidimų konsolėms ar išmaniesiems įrenginiams.

 Lietuvoje jau 9-tą kartą išrinkti geriausi praėjusiais metais šalyje sukurti žaidimai.<br> LŽKA nuotr.
 Lietuvoje jau 9-tą kartą išrinkti geriausi praėjusiais metais šalyje sukurti žaidimai.<br> LŽKA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 7, 2024, 11:57 AM

Apdovanojimams pristatyti žaidimai šiemet varžėsi 11 kategorijų: geriausias 2023 metų žaidimas, geriausias asmeninių kompiuterių ar žaidimų konsolių žaidimas, geriausias žaidimas išmaniesiems įrenginiams, geriausias stalo žaidimas, geriausias garso dizainas, geriausias meninis apipavidalinimas, geriausias žaidimas vaikams, geriausias „Game Jam“ metu sukurtas žaidimas, apdovanojimas už viso gyvenimo nuopelnus industrijai, žaidėjų balso apdovanojimas ir metų nuomonės formuotojas arba formuotoja.

Auganti auditorija ir naujos kategorijos

Kaip teigia vienas „LT Game Awards 2023“ organizatorių ir LŽKA valdybos pirmininkas Rytis Jadzevičius, kiekvienais metais auga žaidėjų kategorija bei apdovanojimus papildo naujos kategorijos. Tarp šių metų naujovių – geriausias žaidimas vaikams, kuriuo išrinktas kūrėjų „Pepi Play“ žaidimas „Pepi Hospital 2: Flu Clinic“.

„Kasmet stebime įspūdingą kompiuterinių žaidimų industrijos augimą Lietuvoje. Džiugina ne vien didesnis kasmet mūsų šalyje išleidžiamų žaidimų skaičius, bet ir jų pasiskirstymas vis skirtingesnėms kategorijoms. Pavyzdžiui, turime geriausią žaidimą vaikams, geriausią žaidimą asmeniniam kompiuteriui bei konsolei (laimėjo „Star Trek Resuregence“) ar geriausią žaidimą mobiliam įrenginiui (laimėjo „Idle Breaker“). Visose kategorijose netrūko nominantų, o pats apdovanojimų renginys kasmet auga ir savo lankytojų skaičiumi. Kiekvienais metais apdovanojame ir už nuopelnus Lietuvos žaidimų industrijai – šiemet šis apdovanojimas skirtas studijos vienam iš studijos „SneakyBox“ įkūrėjų ir vadovui Liudui Ubarevičiui“, – sako Rytis Jadzevičius.

Ateityje – tolesnis augimas

Pasak vieno iš „LT Game Awards 2023“ organizatorių, numatoma, kad žaidimų industrija ir toliau augs, o kartu su ja plėsis ir žaidimų ribos.

„Kiekvienais metais mūsų apdovanojimų komisiją, kurią sudaro įvairūs žaidimų industrijos atstovai, papildo nauji veidai. Šiemet komisijoje turėjome 23 narius, o priklausomai nuo naujų apdovanojimų kategorijų – kasmet pasipildo ir jų skaičius. Pavyzdžiui, pernai, atsiradus atskirai geriausio stalo žaidimo kategorijai, mūsų komisiją papildė vien šios srities profesionalai. Kalbant apie ateitį, prognozės rodo, kad tiek žaidimų industrija, tiek mūsų apdovanojimų kategorijos ir toliau plėsis. Žvelgiant į 2023–2025 m., žaidimų pramonės laukia įdomūs ir permainingi pokyčiai. Tikėtina, kad matysime tolesnį perėjimą prie debesų žaidimų ir virtualios realybės bei toliau augsiančio mobiliųjų žaidimų dominavimo“, – išskiria Rytis Jadzevičius.

Lietuvos žaidimų apdovanojimai „LT Game Awards 2023“ rengiami su partneriais „Vilnius TechFusion“, „Triniti Jurex“, „Samsung“, „Lietuvos Kultūros Taryba“, „WarGamming“, „Nordcurrent“ ir LRT.

Visą šių metų „LT Game Awards 2023“ laimėtojų sąrašą galima rasti čia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.