Ukrainos žvalgyba pateikė naujų žinių apie moderniausių Rusijos tankų gamybą

Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausioji žvalgybos valdyba atskleidė naujų duomenų apie rusiškus tankus „T-14 Armata“, atskleidžiančių jų gamybos būklę ir operatyvinį dislokavimą.

 Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausioji žvalgybos valdyba atskleidė naujų duomenų apie rusiškus tankus „T-14 Armata“, atskleidžiančių jų gamybos būklę ir operatyvinį dislokavimą.<br> AFP / Scanpix nuotr.
 Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausioji žvalgybos valdyba atskleidė naujų duomenų apie rusiškus tankus „T-14 Armata“, atskleidžiančių jų gamybos būklę ir operatyvinį dislokavimą.<br> AFP / Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 18, 2024, 3:27 PM

Remiantis Ukrainos žvalgybos agentūros atsakymu į „ArmyInform“ užklausas, iki šiol buvo pagaminta apie 20 „T-14 Armata“ vienetų, kurie sudaro eksperimentinę partiją.

Nuo 2023 m. pabaigos Ukrainos žvalgybos pranešimuose nurodoma, kad „T-14 Armata“ Rusijoje dar turi būti atlikti oficialūs valstybiniai bandymai ir ši karo mašina dar nėra oficialiai priimta į Rusijos ginkluotųjų pajėgų tarnybą.

Be to, Ukrainos žvalgybos vertinimu, nepaisant planų 2024 m. Rusijoje pagaminti dar 29 tankus „T-14 Armata“, yra požymių, kad šis tikslas gali būti neįgyvendintas. Pažymėtina, kad 2023 m. nebuvo pagamintas nė vienas iš planuotų 29 vienetų.

Atsakydama į paklausimus, Vyriausioji žvalgybos valdyba patikslino, kad šiuo metu nėra informacijos apie tankų „T-14 Armata“ dalyvavimą kovinėse operacijose Ukrainoje.

„Defence Blog“ primena, kad dar praėjusią savaitę Rusijos gynybos konglomerato „Rostek“ vadovas Sergejus Čemezovas patvirtino, kad moderniausias rusiškas tankas „T-14 Armata“ nėra naudojamas kare Ukrainoje.

S. Čemezovas šį sprendimą aiškino pernelyg didele tanko kaina, nurodydamas, kad kariuomenė renkasi ekonomiškesnius tankus „T-90“. Jis pabrėžė, kad pernelyg didelės „Armata“ išlaidos atgraso nuo neatidėliotino jo diegimo, pabrėždamas, kad reikia lėšų naujesniems ir ekonomiškesniems tankų modeliams kurti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.