Fantastiniame seriale pagal kinų rašytojo kūrinį – lietuviška karinė technika

Akyli žiūrovai jau pastebėjo – pagal kinų rašytojo Liu Cixino mokslinės fantastikos rašytojo trilogiją „Trijų kūnų problema“ pastatytame „Netflix“ seriale šmėžuoja lietuviška karinė technika.

 Akyli žiūrovai jau pastebėjo – pagal kinų rašytojo Liu Cixino mokslinės fantastikos rašytojo trilogiją „Trijų kūnų problema“ pastatytame „Netflix“ seriale šmėžuoja lietuviška karinė technika.<br>Stopkadras
 Akyli žiūrovai jau pastebėjo – pagal kinų rašytojo Liu Cixino mokslinės fantastikos rašytojo trilogiją „Trijų kūnų problema“ pastatytame „Netflix“ seriale šmėžuoja lietuviška karinė technika.<br>Stopkadras
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-03-22 16:48

Seriale, kuriame pasakojama apie žmonijos kontaktą su nedraugiškai nusiteikusia ateivių rase, viename epizode matomas daugiafunkcis sunkvežimis „SISU E1TP“ su Lietuvos kariuomenės (LK) numeriais.

Tiesa, pačiame seriale Lietuvoje neminima – minėta karinė technika sekundei parodoma kaip žinių reportažas, pasakojantis apie įvykius JAV.

Lietuviškas karinis sunkvežimis užfiksuotas viešoje vietoje, mieste, prie perėjos, tolumoje matyti raudonos spalvos viešojo transporto autobusas – galima spėti, kad filmuoti kadrai yra iš parado ar pasiruošimo jam.

Kaip nurodo LK, „SISU E13TP“ yra didelio pravažumo ir didelės keliamosios galios daugiafunkcinis sunkvežimis, skirtas įvairioms tiekimo ir aprūpinimo užduotims vykdyti ekstremaliomis sąlygomis. Mašina turi hidraulinį krovimo kablį, užtraukiamas platformas be bortų, skirtas gabenti amunicijai, ratinei ar vikšrinei technikai ir kitiems kroviniams.

LK naudojami trys skirtingi šio sunkvežimio modeliai: remonto ir evakuacijos techninės pagalbos sunkvežimiai, skirti suteikti techninę pagalbą priemonėms, negalinčioms tęsti užduoties vykdymo mūšio lauke, ir pažeistai, sugedusiai įrangai ar technikai iki 30 tonų išvilkti iš mūšio lauko; kroviniams gabenti pritaikyti sunkvežimiai su platformomis, skirti gabenti ratinę ar vikšrinę techniką bei kitus krovinius; krovinių pakrovimo sunkvežimiai su kranu, kurio strėlės ilgis yra apie 12 metrų, ir yra pritaikyti pakrovimo operacijoms lauko sąlygomis, galintys pakelti apie 5000 kg svorio krovinį bei turintys automatišką 3 fazių elektros generatoriumi maitinamą metalo pjovimo bei virinimo įrangos komplektą.

SISU sunkvežimiai tarnybą Lietuvos kariuomenėje pradėjo 2007 m.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.