Rusijos sunkiasvoriai krovininiai orlaiviai slapta skraido į Šiaurės Korėją – jau turi įtarimų, kas vyksta

Neseniai „NK News“ žurnalistas Colinas Zwirko atskleidė slaptus dviejų Rusijos karinių orlaivių skrydžius į Šiaurės Korėją. Jo išanalizuoti skrydžių sekimo duomenys rodo, kad Rusijos krovininis lėktuvas „Antonov An-124“, garsėjantis savo didele talpa, kovo 21 d. išskrido iš Šiaurės Korėjos į Vladivostoką (Rusija). Šis skrydis, kartu su ankstesne „Tupolev Tu-154“ lėktuvo kelione iš Vladivostoko į Pchenjaną, rodo vykstančius slaptus Rusijos ir Šiaurės Korėjos mainus.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 29, 2024, 10:05 AM, atnaujinta Mar 29, 2024, 10:32 AM

Ypač įdomu tai, kad į šį skrydį įsitraukė 224-asis skrydžių padalinys ir krovininis lėktuvas, kurio uodegos numeris RA-82030 – kuriuos JAV Iždo departamentas anksčiau įtraukė į sankcijas, susijusias su Šiaurės Korėjos balistinių raketų perdavimu. Nepaisant šių įtarimų, tikslus tokių sandorių pobūdis ir laikas neatskleidžiamas.

Pastaruoju metu vykdomi skrydžiai sutampa su įtampos regione didėjimu po Šiaurės Korėjos lyderio Kim Jong Uno atlikto balistinės raketos bandymo. Nors konkretus Rusijos orlaivio gabentas krovinys lieka nežinomas, žvalgybos pranešimuose teigiama, kad galimai gabentos trumpojo nuotolio balistinės raketos (SRBM).

Krovininio lėktuvo „An-124“ galimybė gabenti dideles ir sunkias ginkluotės sistemas dar labiau sustiprina nuogąstavimus dėl šių slaptų skrydžių tikslo.

Pietų Korėjos televizija „Chosun News“ šeštadienį pranešė apie krovininį lėktuvą, remdamasi anoniminiu „Korėjos ir JAV žvalgybos institucijos“ šaltiniu – tačiau nepateikė tokių detalių kaip modelis, uodegos numeris ar laikas.

Šaltinis pranešė, kad žvalgybos agentūros užfiksavo, kaip lėktuvas paėmė 15 metrų ilgio krovinį, kuris, kaip spėjama, yra SRBM. Pranešama, kad tai buvo „Hwasong-11“ serijos raketos (KN-23), rašo „Defence Blog“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.