„Amazon“ duomenų centrams dėl planuojamo dirbtinio intelekto bumo skiria 150 mrld. dolerių

„Amazon“ per ateinančius 15 metų duomenų centrams planuoja išleisti beveik 150 mlrd. JAV dolerių – taip debesų kompiuterijos milžinė tikisi patenkinti numatomą dirbtinio intelekto programų ir kitų skaitmeninių paslaugų paklausos augimą.

 „Amazon“ per ateinančius 15 metų duomenų centrams planuoja išleisti beveik 150 mlrd. JAV dolerių.<br> 123rf nuotr.
 „Amazon“ per ateinančius 15 metų duomenų centrams planuoja išleisti beveik 150 mlrd. JAV dolerių.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 2, 2024, 10:13 AM

Šios išlaidos – tai jėgos demonstravimas, nes bendrovė siekia išlaikyti savo pozicijas debesijos paslaugų rinkoje, kurioje užima maždaug dvigubai didesnę dalį nei antroje vietoje esanti „Microsoft“, teigia „Bloomberg“.

Praėjusiais metais „Amazon Web Services“ (AWS) pardavimų augimas sulėtėjo iki rekordiškai žemo lygio, nes verslo klientai mažino išlaidas ir atidėjo modernizavimo projektus. Dabar išlaidos vėl pradeda didėti, o „Amazon“ nori užsitikrinti erdvę ir elektrą savo elektros energijos reikalaujantiems įrenginiams.

„Mes gana smarkiai didiname pajėgumus, – sakė AWS viceprezidentas Kevinas Mileris, prižiūrintis bendrovės duomenų centrus. – Manau, kad tai tik suteikia mums galimybę priartėti prie klientų.“

Per pastaruosius dvejus metus, „Bloomberg“ duomenimis, „Amazon“ įsipareigojo išleisti 148 mlrd. JAV dolerių duomenų centrams visame pasaulyje statyti ir eksploatuoti. Įmonė planuoja plėsti esamus serverių ūkius Virdžinijos šiaurėje ir Oregone, taip pat veržtis į naujus rajonus, įskaitant Misisipės valstiją, Saudo Arabiją ir Malaiziją.

„Amazon“ planuojamos išlaidos serveriams viršija „Microsoft“ ir „Alphabet“ priklausančios „Google“ viešai skelbiamus įsipareigojimus – nors nė viena iš šių bendrovių neatskleidžia su duomenų centrais susijusių išlaidų taip nuosekliai kaip „Amazon“.

„Microsoft“ ir „Google“ atstovai atsisakė pateikti palyginamus skaičius ir pridūrė, kad kiekviena bendrovė į savo skaičiavimus greičiausiai įtraukia skirtingas išlaidas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.