Paskelbė naujus NSO vaizdo įrašus – kai kuriuos iš jų sunku paaiškinti

JAV vyriausybė paskelbė kelis vaizdo įrašus iš viso pasaulio, kuriuose užfiksuoti neatpažinti skraidantys objektai (NSO) – o taip pat kai kurių iš šių reiškinių paaiškinimus, rašo „IFLScience“.

JAV vyriausybė paskelbė kelis vaizdo įrašus iš viso pasaulio, kuriuose užfiksuoti neatpažinti skraidantys objektai (NSO), taip pat kai kurių iš šių reiškinių paaiškinimus.<br>123rf iliustr.
JAV vyriausybė paskelbė kelis vaizdo įrašus iš viso pasaulio, kuriuose užfiksuoti neatpažinti skraidantys objektai (NSO), taip pat kai kurių iš šių reiškinių paaiškinimus.<br>123rf iliustr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 2, 2024, 7:46 PM

Paskelbęs filmuotą medžiagą, Pentagono Visuotinio anomalijų sprendimo biuras (angl. All-domain Anomaly Resolution Office, AARO) pareiškė, kad nerado jokių įrodymų, jog „kuris nors pastebėtas NSO yra nežemiška technologija“.

„Atlikus visus tyrimus visais klasifikavimo lygiais, buvo prieita prie išvados, kad dauguma pastebėtų NSO yra įprasti objektai ir reiškiniai, kurie atsirado dėl klaidingo identifikavimo“, – aiškina AARO.

Tačiau tarp paviešintos filmuotos medžiagos buvo vaizdo įrašų su užfiksuotais reiškiniais, kurių AARO negalėjo iki galo paaiškinti.

Tarp tokių atvejų buvo ir JAV karinio jūrų laivyno įgulos narių, skridusių lėktuvais „F/A-18“, nufilmuota medžiaga. Dar kito incidento Artimuosiuose Rytuose atveju AARO sugebėjo paneigti, kad nežinomas objektas pasižymėjo „anomaliu elgesiu“ – tačiau nesugebėjo jo identifikuoti.

Išnagrinėjus komercinių skrydžių duomenis, keli kiti užfiksuoti NSO pasirodė esantys visai paaiškinami.

„MQ-9“ į priekį nukreiptas infraraudonųjų spindulių vaizdo jutiklis užfiksavo šią vaizdo medžiagą Pietų Azijoje, kai jis filmavo kitą „MQ-9“, – rašė AARO apie vieną NSO.

Parengta pagal „IFLScience“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.