Neeiliniai kadrai: ukrainiečiai pademonstravo savo itin retą šarvuotį

Demonstruojamas „BTR-4Е“ priklauso 92-osios atskirosios šturmo brigados kariams. Juo kariai jau atliko dešimtis kovinių užduočių, rašo „Defense Express“.

Demonstruojamas „BTR-4Е“ priklauso 92-osios atskirosios šturmo brigados kariams.<br>Stopkadrai, lrytas.lt mont.
Demonstruojamas „BTR-4Е“ priklauso 92-osios atskirosios šturmo brigados kariams.<br>Stopkadrai, lrytas.lt mont.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 4, 2024, 9:57 AM, atnaujinta Apr 4, 2024, 10:00 AM

„Šarvuotosios technikos aptarnavimas, nors tai gali atrodyti rutina, yra itin svarbus, – rašoma 92-osios atskirosios šturmo brigados „Telegram“ kanale. – „BTR-4 Bucefal“ įgula gali per 40 minučių paruošti mašiną kovinei parengčiai. Vaikinai pažįsta BTR kaip savo penkis pirštus, nes juo yra atlikę dešimtis kovinių užduočių!“

„BTR-4 Bucefal“ yra aštuonratis, visais ratais varomas šarvuotas transporteris, kurį Ukrainoje sukūrė Charkovo mašinų projektavimo biuras (KMDB). 2012 m. liepos 24 d. „BTR-4E“ buvo priimtas į Ukrainos ginkluotųjų pajėgų tarnybą.

„BTR-4“ skirtas mechanizuotųjų dalinių kariams vežti ir ugnies palaikymui mūšio metu. Juo aprūpinami padaliniai, galintys vykdyti kovines operacijas įvairiomis sąlygomis, įskaitant ir tas, kuriose priešas naudoja masinio naikinimo ginklus.

Šis šarvuotasis transporteris gali vykdyti paskirtas užduotis visą parą, įvairiomis klimato sąlygomis, įvairios dangos keliais ir visiškos bekelės sąlygomis. Darbinės oro temperatūros diapazonas yra nuo -40 iki +55 °C.

Kaip kiek anksčiau pranešė „Defense Express“ apžvalgininkai, tai tokia reta karinė technika, kad jos paminėjimus atviruosiuose šaltiniuose galima suskaičiuoti ant rankos pirštų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.