Rusijos karinės oro pajėgos gavo naujus naikintuvus

Rusijos oro ir kosmoso pajėgos neseniai gavo naują naikintuvų-bombonešių „Su-34“ partiją, pranešė valstybinis gynybos konglomeratas „Rostek“.

 „Su-34“ – sovietinių laikų „Su-27“ tąsa – yra vienas pažangiausių Rusijos naikintuvų-bombonešių.<br> Wikimedia commons
 „Su-34“ – sovietinių laikų „Su-27“ tąsa – yra vienas pažangiausių Rusijos naikintuvų-bombonešių.<br> Wikimedia commons
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-04-08 08:47, atnaujinta 2024-04-08 08:53

Kaip pažymėjo konglomeratas, šis naujausias pristatymas, kuris yra valstybinio gynybos užsakymo vykdymo dalis, pabrėžia itin svarbų „Su-34“ vaidmenį Rusijos fronto aviacijos ugnies pajėgose. „Su-34“ turi pažangią avioniką ir ginkluotę, todėl gali naudoti modernią aviacinę amuniciją (pavyzdžiui, sklendžiančias bombas), didinti antžeminių taikinių pasiekiamumą ir gerinti bombardavimo tikslumą.

„Su-34“ – sovietinių laikų „Su-27“ tąsa – yra vienas pažangiausių Rusijos naikintuvų-bombonešių. Šis lėktuvas, turintis du variklius, dvi pilotų vietas ir šarvuotą kabiną, puikiai tinka taktinėms bombardavimo, puolimo ir užkardymo misijoms prieš įvairius taikinius, įskaitant mažus ir mobilius priešininkus, vykdyti.

Olandijos atvirųjų šaltinių žvalgybos projekto „Oryx“ pranešimuose nurodoma, kad nuo karo Ukrainoje pradžios buvo prarasti mažiausiai 25 „Su-34“ vienetai.

Tvirta „Su-34“ konstrukcija ir sudėtingos elektroninės kovos priemonės leidžia jam efektyviai veikti priešiškoje aplinkoje, rašo „Defence Blog“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.