Tokio dar niekas nematė: Ukrainoje pastebėtas itin keistas rusų tankas

Pastebėta, kad kai kurie iš modernizuotų pagrindinių kovos tankų, kuriuos Rusija ištraukė iš saugyklų ir išsiuntė Ukrainai, turi keistus metalinius apsauginius skydus, humoristiškai pravardžiuojamus „Iron Mess“ (pažodžiui – „Geležinė betvarkė“).

 Ukrainos gynėjai mūšio lauke pastebėjo netradicinį vaizdą: tanką „T-72“ su masyviu metaliniu skydu, primenančiu pastato dydžio kupolą.
 Ukrainos gynėjai mūšio lauke pastebėjo netradicinį vaizdą: tanką „T-72“ su masyviu metaliniu skydu, primenančiu pastato dydžio kupolą.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 9, 2024, 7:39 PM

Ukrainos gynėjai mūšio lauke pastebėjo netradicinį vaizdą: tanką „T-72“ su masyviu metaliniu skydu, primenančiu pastato dydžio kupolą. Keistos išvaizdos tankas pastebėtas judantis per neseniai vykusią Ukrainos pozicijų ataką.

Rusijos inžinieriai sukūrė masyvią gynybinę konstrukciją, tikėdamiesi pasipriešinti didėjančiai ukrainiečių dronų kamikadzių grėsmei. Šis „naujoviškas“ pritaikymas suteikia papildomą apsaugą nuo oro grėsmių. Tačiau dėl skydo konstrukcijos tanko įgula susiduria su matomumo ir bokštelio pasukimo apribojimais. Nepaisant to, Rusijos kariniai ekspertai šiuos trūkumus pateisina kaip būtinus kompromisus, siekiant sumažinti padidėjusią Ukrainos dronų atakų keliamą riziką.

Nepaisant to, kad abi kariaujančios šalys dislokavo daugybę tankų ir šarvuočių, tiesioginiai susirėmimai vyksta palyginti retai. Vietoj to kovotojai dažnai tampa daugybės prieštankinių ginklų, dronų kamikadzių ir minų aukomis. Tanko „Geležinė betvarkė“ dislokavimas pabrėžia besikeičiantį šiuolaikinio karo pobūdį, kai kovojant su kylančiomis grėsmėmis svarbiausia yra nebrangiai prisitaikyti ir diegti naujoves.

Karui tęsiantis, abi pusės toliau ieško netradicinių taktikų ir technologijų – kad įgytų pranašumą mūšio lauke rašo „Defence Blog“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: esminiai pokyčiai Vilniaus oro uoste