Ukrainiečiai sunaikino visą rusiškos technikos konvojų – ir dar perėmė tanką

Bendras Ukrainos dalinių darbas davė vaisių – Kreminnos sektoriuje buvo sunaikinta krūva rusiškos įrangos ir perimtas trofėjus. Apie tai „Telegram“ pranešė 12-oji „Azov“ brigada.

 Bendras Ukrainos dalinių darbas davė vaisių – Kreminnos sektoriuje buvo sunaikinta krūva rusiškos įrangos ir perimtas trofėjus.<br> Stopkadras
 Bendras Ukrainos dalinių darbas davė vaisių – Kreminnos sektoriuje buvo sunaikinta krūva rusiškos įrangos ir perimtas trofėjus.<br> Stopkadras
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-04-09 11:33

Žinoma, kad rusai bandė pulti Ukrainos pozicijas, tačiau jiems nepavyko. Todėl okupantams teko palikti savo techniką ir bėgti.

„Žvalgai pastebėjo šarvuotą rusų grupę. Ji judėjo Ukrainos gynybos pajėgų pozicijų Kreminnos sektoriuje link. 12-osios „Azov“ brigados ir 95-osios oro desanto brigados kariai įveikė priešo koloną. Priešo kareiviai ir transporto priemonių įgulos pabėgo, palikdami savo techniką“, – rašoma pranešime.

„Azov“ kariai pridūrė, kad rusų okupantai prarado 11 technikos vienetų ir daugiau kaip 50 žmonių.

Vėliau ukrainiečiai perėmė rusų tanką „T-72B3M“ ir nugabeno jį į Ukrainos gynybos pajėgų užnugarį.

„T-72B3“ yra rusų pagrindinis „T-72“ šeimos tankas.

Jis buvo sukurtas kaip ekonomiška alternatyva pagrindiniam kovos tankui „T-90A“, kol Rusijos ginkluotosios pajėgoms buvo pradėtas kurti naujos kartos tankas „T-14“. „T-72B3“ yra palyginti paprasta tanko „T-72B“ modernizacija, kurios kai kurie parametrai priartinti prie „T-90A“ lygio. Šiuo metu „T-72B3“ modernizuojamas siekiant pakeisti esamus „T-72B“ tankus. Ankstesnių „T-72“ versijų modernizavimas iki „T-72B3“ lygio neįmanomas, rašo „Defense Express“.

Tanke įrengtas Baltarusijos įmonės „Peleng“ sukurtas ir Vologdos optikos bei mechanikos gamykloje (VOMZ) pagamintas daugiakanalis „Sosna-U“, kuriame yra automatinė taikinio sekimo sistema (ATTS) ir termovizorinis „Thales Catherine FC“ kanalas. „T-72B“ tanko „TPD-K1“ taikiklis išliko vado stebėjimo įrenginyje. Tanko vado taikiklis yra „TKN-3MK“ – modernizuotas sovietmečiu sukurtas „TKN-3“ taikiklis su „Dubl“ sistema. Vairuotojas-mechanikas turi naktinį binokuliarinį stebėjimo prietaisą „TVN-5“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.