Lietuva ir Moldova plės partnerystę skaitmeninimo srityje

Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė ketvirtadienį susitiko su Moldovos ekonomikos ir skaitmenizacijos ministru, vicepremjeru Dumitru Alaiba. Susitikimo metu ministrai aptarė šalių partnerystės stiprinimą skaitmeninimo srityje.

Moldovos piliečiams bus suteikia galimybė naudotis e. rezidento programa.<br>123rf iliustr.
Moldovos piliečiams bus suteikia galimybė naudotis e. rezidento programa.<br>123rf iliustr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 11, 2024, 2:20 PM, atnaujinta Apr 11, 2024, 2:22 PM

„Moldovos vyriausybės prioritetas – skaitmeninti sveikatos, švietimo, ekonomikos ir kibernetinio saugumo sektorius. Lietuvoje turime sukaupę gerąją viešųjų e. paslaugų teikimo patirtį, todėl galime tapti skaitmeniniais Moldovos partneriais. Be to, dėl palankaus teisinio reguliavimo, palankios startuolių ekosistemos Lietuva gali būti puiki vieta Moldovos startuoliams įžengti į Europą“, – pranešime cituojama ekonomikos ir inovacijų ministrė A. Armonaitė.

Moldovos piliečiams bus suteikia galimybė naudotis e. rezidento programa, leidžiančia gauti Lietuvos Vyriausybės ir kitų institucijų teikiamas paslaugas, tokias kaip įmonių steigimas, mokesčių deklaravimas ir banko sąskaitų atidarymas, ir įsteigti įmonę neatvykus į Lietuvą. Taip pat jiems siūloma naudotis „Startup Visa Lithuania“.

EIM duomenimis, 2023 metais Moldova pagal prekybos apyvartą užėmė 72 vietą tarp 208 Lietuvos prekybos partnerių, 66 – pagal eksportą ir 71 – pagal importą. 2023 m. prekių apyvarta tarp dviejų šalių siekė 47,9 mln. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.