„F-35I“: naikintuvai, padėję Izraeliui atmušti Irano ataką dronais

Izraelio gynybos pajėgos (IDF) neseniai pademonstravo savo naujausių „F-35I Adir“ „nematomų“ naikintuvų operacinį meistriškumą ir atskleidė, kad šie pažangūs orlaiviai yra labai svarbūs saugant šalies oro erdvę.

IDF pademonstravo savo naujausių „F-35I Adir“ „nematomų“ naikintuvų operacinį meistriškumą.
IDF pademonstravo savo naujausių „F-35I Adir“ „nematomų“ naikintuvų operacinį meistriškumą.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-04-15 13:36

Iranui atakavus dronais ir raketomis, IDF paviešino filmuotą medžiagą, kurioje matyti, kaip „F-35I Adir“ naikintuvai grįžta į Nevatimo oro bazę, sėkmingai perėmę į Izraelį nukreiptus priešiškus antskrydžius.

„Perėmėme 99 proc. Izraelio teritorijos link nukreiptų grėsmių“, – pareiškė IDF atstovas spaudai brigados generolas Daniel Hagari. – Tai didelis strateginis pasiekimas – atremti maždaug 170 Irano paleistų bepiločių orlaivių, o prasiskverbti į Izraelio teritoriją nepavyko nė karto.“

Naikintuvai „F-35I“ su naikintuvais „F-15“ buvo dislokuoti ne tik siekiant atremti oro atakas, bet ir atliko prevencinius smūgius prieš „Hezbollah“ teroristinei organizacijai priklausančius karinius objektus Chijamo ir Kafr Kilos regionuose Libane.

Izraelio karinėms oro pajėgoms pritaikytame „F-35I“ variante įdiegtos Izraelyje sukurtos sistemos, taip padidinant jo pajėgumus, atitinkančius unikalius regiono operacinius reikalavimus. „F-35I“ pradėtas tiekti 2016 m. birželį, Izraeliui jis buvo suteiktas kaip karinė pagalba.

Dabartiniuose Izraelio pirkimų planuose numatyta iki 2024 m. įsigyti 50 orlaivių „F-35I“, o ateityje galimi papildomi 25 penktosios kartos naikintuvų užsakymai.

Šie pažangūs orlaiviai atlieka itin svarbų vaidmenį Izraelio gynybos strategijoje, užtikrindami jo gebėjimą veiksmingai reaguoti į kintančius saugumo iššūkius ir išlaikyti pranašumą ore regione, rašo „Defence Blog“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.