Rusai parodė dar vieną komiškai atrodantį karinį sprendimą – „caro šašlykinę“

Rusai pademonstravo šarvuotą transporto priemonę „Z-STS Achmat“ su įrenginiu, kurio greitai įgautą pravardę turbūt geriausia būtų versti kaip „caro šašlykinę“ (nors originaliai tai pravardžiuojama Цар-мангал, kas pažodžiui reikštų „caro ginklą“).

 Rusai pademonstravo šarvuotą transporto priemonę „Z-STS Achmat“ su įrenginiu, kurio greitai įgautą pravardę turbūt geriausia būtų versti kaip „caro šašlykinę“.<br> Stopkadras.
 Rusai pademonstravo šarvuotą transporto priemonę „Z-STS Achmat“ su įrenginiu, kurio greitai įgautą pravardę turbūt geriausia būtų versti kaip „caro šašlykinę“.<br> Stopkadras.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 25, 2024, 1:03 PM, atnaujinta Apr 25, 2024, 1:04 PM

Vaizdo įrašas buvo paskelbtas socialinėje žiniasklaidoje. Vaizdo įraše matyti šarvuotis, kuris iš viršaus ir visų pusių visiškai uždengtas tinklais.

Konstrukcija turi tik vieną įėjimą – duris, kurios yra konstrukcijos gale. Todėl vieninteliai būdai patekti vidun – įeiti pro šias duris arba šliaužti/brautis pro tarpus tarp konstrukcijos ir žemės.

Tokia konstrukcija kažkiek padidina šarvuočio išgyvenimo tikimybę pataikius dronui kamikadzei, tačiau taip pat labai apsunkina ir sulėtina karių įlaipinimą bei išsilaipinimą – o tai mūšio metu gali kainuoti gyvybes.

Tai jau ne pirmas kartas, kai rusai transporto priemonėse ir šarvuočiuose įrengia masyvius narvus, kad apsaugotų juos per puolimo operacijas.

Neseniai pranešta, kad Orichivo srityje Nacionalinės gvardijos brigados „Spartan“ kovotojai sunaikino rusišką sunkvežimį „Ural“, kuris per visą kėbulo ilgį – įskaitant šonus ir viršų – buvo apsaugotas priešdroniniu „narvu“.

Taip pat buvo keliskart pranešta, kad okupantai Donecko srityje apsaugai nuo dronų naudojo tanką su metaliniu antvožu (kuris greitai buvo pramintas „daržine“) ir elektronine kovos priemone.

Naujo tipo „daržinės“, kurias rusai pradėjo montuoti ant savo tankų prieš puolimą, atrodo kaip metaliniais lakštais dengtas rėmas, kuris pridengia nuo dronų smūgių karo mašinos viršų ir šonus.

Sprendžiant iš paveikslėlio, pagrindinė šios konstrukcijos užduotis – apsaugoti ją visų pirma nuo FPV dronų smūgių. Pirmą kartą priešo tankas su tokia apsauga buvo panaudotas netoli Krasnohorivkos.

Paregta pagal „Militarnyj“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.