Naujas ginklas: rusai nufilmavo neįprastą ukrainiečių jūrinio drono ataką

Ukrainiečiai jau kurį laiką naudoja jūrinius dronus. Tačiau tai, ką užfiksavo rusai, yra net labai neįprasta.

 Ukrainiečiai jau kurį laiką naudoja jūrinius dronus. Tačiau tai, ką užfiksavo rusai, yra net labai neįprasta.<br> Stopkadras.
 Ukrainiečiai jau kurį laiką naudoja jūrinius dronus. Tačiau tai, ką užfiksavo rusai, yra net labai neįprasta.<br> Stopkadras.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 22, 2024, 2:09 PM

Ukrainiečių jūriniai dronai – tai nedideli sprogmenų pilni kateriai, kurie trenkiasi į rusų laivus, pramušdami jų korpusus ir taip juos nuskandindami. Tokių dronų pasiekimų sąrašas yra išties ilgas ir rusai jų labai nekenčia. Jūriniai dronai yra viena iš pagrindinių priežasčių, kodėl rusų laivai nė iš tolo nesiartina prie Ukrainos krantų, o ir Krymo pusiasalio prieplaukose jų beveik nebeliko.

Neseniai ukrainiečių jūriniai dronai ėmė gauti raketas. Jos skirtos apsiginti nuo pagrindinių jūrinių dronų priešų – sraigtasparnių. Tiesa, nė vieno „paukščio“ sumedžioti dar nepavyko, bet rusų orlaiviai privalės turėti tai omenyje.

Na, o dabar skraidantis rusų dronas užfiksavo kaip ukrainiečių jūrinis dronas apšaudo rusų pozicijas salvine raketų sistema. Ir tai yra tiesiog neįtikėtina.

Šis vaizdas užfiksuotas prie Kinburno nerijos Mykolajivo regione (prie pat okupuotos Chersono srities dalies). Mažas kateris be žmonių atplaukė į iš anksto numatytą vietą ir paleido nevaldomų raketų salvę. Jei ne tas žvalgybinis dronas, rusai net nebūtų supratę, iš kur ir kas į juos pataikė.

Nevaldomos raketos tokiose sistemose veikia puikiai, nes joms nereikia gilios integracijos su nešėju. Kitaip tariant, jūrinis dronas neprivalo turėti kažkokių ypatingai sudėtingų sistemų.

Neaišku, kokias tiksliai raketas ukrainiečių jūrinis kateris čia paleido, bet gali būti, kad jos buvo pasiskolintos iš karinių sraigtasparnių. Ukrainiečiai anksčiau tokias raketas leido iš pikapų kėbulų.

Kas žino – galbūt kitą kartą jūrinis dronas Kryme atakuos pakrantės infrastruktūrą, ir tik tada užbaigs savo misiją smūgiu į kokio okupantų laivo korpusą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.