Teigia radę įrodymus, kad „NVIDIA“ bendradarbiauja su rusiškų karinių dronų kūrėjais

„Cyber Resistance“ grupės haktyvistai pateikė naujų duomenų, atskleidžiančių Amerikos grafikos procesorių gamintoju „NVIDIA“ ir Rusijos dronų gamintoju „Albatros“ ryšį.

 „Cyber Resistance“ grupės hakeriai pateikė naujų duomenų, atskleidžiančių Amerikos grafikos procesorių gamintoju „NVIDIA“ ir Rusijos dronų gamintoju „Albatros“ ryšį.<br> „NIVIDA“ iliustr.
 „Cyber Resistance“ grupės hakeriai pateikė naujų duomenų, atskleidžiančių Amerikos grafikos procesorių gamintoju „NVIDIA“ ir Rusijos dronų gamintoju „Albatros“ ryšį.<br> „NIVIDA“ iliustr.
 Neseniai, 2024 m. vasario 26 d., išsiųstame el. laiške „Albatros“ kviečiama į „NVIDIA GTC 2024“.<br> Ekrano nuotr.
 Neseniai, 2024 m. vasario 26 d., išsiųstame el. laiške „Albatros“ kviečiama į „NVIDIA GTC 2024“.<br> Ekrano nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 22, 2024, 8:32 AM, atnaujinta May 22, 2024, 10:12 AM

Tyrimų organizacija „InformNapalm“ išanalizavo dokumentus ir atskleidė, kad Rusija savo naujuose dronuose „Albatros M5“ vaizdų atpažinimui naudoja „NVIDIA Jetson“ serijos mikrokompiuterius.

Išanalizavus „Albatros“ vidaus dokumentus ir bendrovės generalinio direktoriaus A. Frolovo elektroninį paštą, paaiškėjo, kad bendradarbiavimas su „NVIDIA“ tęsiasi mažiausiai nuo 2016 m. Šis bendradarbiavimas tęsėsi nepaisant Rusijos įvykdytos Krymo aneksijos, Rusijai taikomų sankcijų ir tiesioginių JAV sankcijų „Albatros“ atžvilgiu.

Pagrindinis kontaktinis asmuo bendrovėje „NVIDIA“ yra vyresnysis korporatyvinės verslo plėtros vadybininkas Antonas Džorajevas, rašo „Defence Blog“.

Neseniai, 2024 m. vasario 26 d., išsiųstame el. laiške „Albatros“ kviečiama į „NVIDIA GTC 2024“ – pagrindinę dirbtinio intelekto konferenciją. A. Džiorajevas pasiūlė, kad kvietimai taip pat galėtų būti siunčiami studentams ir suinteresuotiems kolegoms, greičiausiai turėdamas omenyje Alabugos politechnikumo studentus, kurie užsiima dronų surinkimu. Tai rodo, kad A. Džorajevas žino apie „Albatros“, „Alabugos“ specialiąją ekonominę zoną ir jų veiklą.

„Albatros“ svetainėje netgi perparduodami ir aptarnaujami „Jetson“ mikrokompiuteriai.

„NVIDIA“ svetainėje rašoma, kad „Jetson“ yra pirmaujanti platforma, skirta autonominiam transportui, robotams ir kitoms integruojamoms sistemoms. Ją sudaro didelio našumo moduliai, programinei įrangai pagreitinti skirta aplinka „NVIDIA JetPack SDK“ ir partnerių, siūlančių jutiklius, SDK, paslaugas ir produktus kūrimo spartinimui, ekosistema. „Jetson“ suderinama su ta pačia dirbtiniu intelektu pagrįsta programine įranga ir debesijos technologijomis, naudojamomis kitose „NVIDIA“ platformose, užtikrinant našumą ir energijos vartojimo efektyvumą, reikalingą autonominių mašinų infrastruktūrai.

Nepaisant įrodymų, „NVIDIA“ atstovai savo bendradarbiavimo su Rusijos karinių dronų gamintoju nekomentavo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.