Rusijos gyventojai suglumo danguje išvydę paslaptingą objektą – štai kas tai galėjo būti

Filmuota medžiaga, kurioje matomas neatpažintas skraidantis objektas, socialiniuose tinkluose dalijosi kelių Rusijos pietinių regionų – įskaitant Stavropolio kraštą, Karačiajų Čerkesijos Respubliką, Krasnodaro kraštą ir Kalmukijos Respubliką – gyventojai, praneša „Newsweek“.

Filmuota medžiaga, kurioje matomas neatpažintas skraidantis objektas, socialiniuose tinkluose dalijosi kelių Rusijos regionų gyventojai.<br>Stop kadras.
Filmuota medžiaga, kurioje matomas neatpažintas skraidantis objektas, socialiniuose tinkluose dalijosi kelių Rusijos regionų gyventojai.<br>Stop kadras.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 24, 2024, 8:11 PM

Rusijos valstybinė naujienų agentūra „RIA Novosti“ pranešė, kad kai kurie gyventojai manė, jog tai buvo krintantis meteoritas arba kometa, o kiti teigė manantys, kad matė palydovą arba „priešo objektą“.

Vaizdo įrašuose matyti, kaip ugnies kamuolys, lėtai judėdamas per naktinį dangų, skyla į kelias dalis.

Tai įvyko praėjus kelioms savaitėms po to, kai socialinių tinklų vartotojai pranešė matę paslaptingų spiralinių NSO Jungtinėse Valstijose ir Europoje. Susidomėjimas neatpažintais skraidančiais objektais (NSO) pernai pasiekė aukščiausią tašką po to, kai keli ekspertai 2023 m. liepą JAV kongreso komitete paliudijo, kad jie gali kelti grėsmę nacionaliniam saugumui. 2021 m. atlikta „Gallup“ apklausa parodė, kad 41 proc. amerikiečių tiki, jog Žemę aplankė ateivių erdvėlaiviai – t. y. aštuoniais procentais daugiau nei 2019 m., kai jų buvo 33 proc.

Astronomijos stebėjimo projekto „AstroAlert“ „Telegram“ kanale teigiama, kad degantis objektas greičiausiai buvo „SpaceX Starlink“ palydovas.

„Šiandienos dangaus šou kaltininkas rastas! Tai greičiausiai „STARLINK-2653“, – teigė kanalas, pasidalijęs žemėlapiu, kuriame tariamai parodyta jo skrydžio trajektorija.

Į šiuos teiginius „SpaceX“ dar neatsakė.

Šią savaitę Rusija paskelbė, kad pradėjo pirmąjį taktinių branduolinių ginklų bandymų regione etapą. Pietinės karinės apygardos personalas pradėjo treniruotis ir vykdyti kovines užduotis su „specialia amunicija“, skirta raketų sistemoms „Iskander“, sakoma Rusijos gynybos ministerijos pranešime.

Tačiau kol kas nėra jokių realių įrodymų, kad trečiadienį pastebėtas ugnies kamuolys yra susijęs su taktiniais bandymais, rašo „Newsweek“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.