Panikuojantys rusai apie tai net nepagalvoja: dėl mažytės klaidos praranda šimtus tankų

Rusija kasdien Ukrainoje praranda daugybę tankų. Prognozės, kad Rusija jau kitais metais gali pritrūkti tankų, atrodo vis realistiškesnės.

Ukrainos artilerijos operatoriai, padedami žvalgybinio drono operatoriaus, sėkmingai sunaikino visą Rusijos pajėgoms priklausančią šarvuočių koloną.<br>Asociatyvi nuotr.
Ukrainos artilerijos operatoriai, padedami žvalgybinio drono operatoriaus, sėkmingai sunaikino visą Rusijos pajėgoms priklausančią šarvuočių koloną.<br>Asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 11, 2024, 11:34 AM, atnaujinta Jun 11, 2024, 11:35 AM

Naujausiais duomenimis, rusai praranda tankus tokiu tempu, kad nebeįmanoma kompensuoti nuostolių. Ekspertų skaičiavimai rodo, kad per tris mėnesius – nuo ​​šių metų kovo iki gegužės – Rusijos armija vidutiniškai per mėnesį neteko beveik 400 tankų – t. y. net 70 proc. daugiau nei per pirmuosius dvejus karo metus.

BILD atvirųjų šaltinių analizės ekspertas Julianas Röpcke pažymi, kad tokius didelius nuostolius lemia ir tai, kad patys rusai palengvina ukrainiečiams darbą. Rusai daro vieną, atrodytų, nedidelę klaidą, kuri jiems labai brangiai kainuoja.

Dėl dažnos rusų įgulos klaidos – palikto atviro liuko – Rusija prarado šimtus tankų, šarvuotų pėstininkų transporterių ir pėstininkų kovos mašinų, teigia J. Röpcke, išanalizavęs Rusijos tanko „vėžlio“ sunaikinimo įrašą.

Tankas „vėžlys“ – tai santykinai naujas rusų karo lauko išradimas. Šis tankas taip pramintas, nes turi pašiūrės stogą primenantį kiautą – papildomus šarvus apsaugai nuo dronų. Tai nulemia suprastėjusį tanko įgulos matomumą, bet dronai sprogsta toliau nuo tikrųjų tanko šarvų.

J. Röpcke teigia, kad ir sustojusį rusų tanką „vėžlį“ labai sunku sunaikinti, tačiau ukrainiečiams darbą palengvina paliktas atviras liukas – dronai kamikadzės gali pakliūti į tanko vidų ir efektyviai jį sunaikintį.

Ne tik tankų „vėžlių“, bet ir kitų Rusijos šarvuočių naikinimas tokiu būdu vyksta kone kasdien, teigia J. Röpcke.

Šimtai rusų tankų, šarvuotų transporterių ir pėstininkų kovos mašinų buvo sunaikinti dėl besievakuojančių rusų paliktų atvirų liukų.

Kareiviai mokomi uždaryti liukus, jei tenka evakuotis, nes apgadintą ar tiesiog įstrigusią techniką vėliau galima atgauti. Tačiau panikuojantys rusai apie liukus net negalvoja ir taip palengvina ukrainiečių dronų pilotų darbą.

„Jei liukas būtų uždarytas, sunaikinti tanką būtų daug sunkiau“, – pabrėžia J. Röpcke.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.