Dar ne visiems žinoma „Google“ galimybė

Skaitytojas klausia: „Kur internete rasti visokių galonų ir colių išraišką suprantamais dydžiais (litrais, centimetrais ir t.t.)? Dar praverstų valiutų konvertavimo programėlė ir geras kalkuliatorius.“

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 6, 2014, 12:52 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 3:06 AM

Atsakome: Tai labai paprasta ir net nereikia nieko ieškoti – viską padarys pats visagalis „Google“. Vienintelis sunkumas gali būti tas, kad užduotis pateikiama angliškai, tačiau kalbos žinių tikrai daug nereikia.

Norint konvertuoti bet kokį vienos matų sistemos vienetą į kitą, tereikia „Google“ paieškos juostoje surinkti skaičių su tos matų sistemos pavadinimu ir po tarpelio kitos matų sistemos (į kurią norime konvertuoti) simbolius. Pavyzdžiui, kiek mililitrų yra 13 amerikietiškų skysčio uncijų (jos žymimo oz). Paieškos juostoje surenkate „13oz in ml“ (kabučių nereikia) ir jums parodomas atsakymas – 384,455884 ml.

Tokiu pat būdu konvertuojami visi dydžiai. Taip galima netgi pažiūrėti, pavyzdžiui, kiek degalų naudoja amerikietiškas automobilis. Toje šalyje nurodoma, kiek mylių nuvažiuosi su galonu, o mums suprantamiau, kiek litrų reikės šimtui kilometrų. Taigi, jei žinome skaičių – 25 mylios su vienu galonu benzino (MPG), tereikia paieškos juostoje surinkti „25MPG l/100km“ ir gausime atsakymą – 9,4 litro šimtui kilometrų.

Toje pačioje juostoje galite sužinoti valiutų konvertavimo kursus. Tereikia surinkti sumą ir tos valiutos trumpąjį pavadinimą, kitos valiutos pavadinimą ir gausite atsakymą. Pvz. „100USD in LTL“. Dabar rodo, kad 100 dolerių yra 252,749919 litai.

Toje pačioje „Google“ paieškos juostoje veikia ir kalkuliatorius. Tereikia surinkti pageidaujamą matematinį veiksmą (152+95, arba 8995/6,4, arba 25*6) ir gausite atsakymą. Po to ekrane atsiras kalkuliatorius, tad, jei reikia, toliau skaičiuosite tiesiog juo.

Saldainiukas moksliukams: „Google“ įdiegė ir mokslinį kalkuliatorių, kuris pravers kiekvienam studentui. Paieškos eilutėje surinkus, pavyzdžiui, trigonometrinę formulę „cos(x)+sin(x)“ (ar kur kas sudėtingesnę), jums parodys grafinę tos formulės išraišką.

Dėmesio!

Jau nuo pirmadienio lrytas.lt IT ir mokslo skyrelyje pradeda veikti nauja rubrika „KlauskIT“. Čia galite pateikti bet kokį jus kankinantį IT srities klausimą.

Nesvarbu, ar tai mažytė problema, dėl kurios net gėda kreiptis į specialistą, ar kankinanti bėda, kurios vis nepavyksta išspręsti. Nesvarbu, ar kilo bėdų naudojantis mobiliuoju telefonu, planšete, bet kokios operacinės sistemos kompiuteriu ar televizoriumi. Nesvarbu, ar nepasiekiate savo ryšio tiekėjo, ar nesuprantate, kaip priversti veikti naują fotoaparatą.

Mums nėra dėmesio nevertų klausimų, per mažų ar per didelių problemų. Galime patikinti: gausite tikslius ir informatyvius atsakymus iš pirmų lūpų – atsakymus rengs patys įrenginių ar programinės įrangos gamintojai, ryšio ir paslaugų tiekėjai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.