Kaip greičiau kompiuteriu rinkti skaičius ir lietuviškas raides?

Skaitytojas klausia: „Ar yra būdas, kaip operacinės sistemos „Windows“ kompiuteryje įjungus lietuvišką klaviatūrą greitai surinkti, pavyzdžiui, „@“? Atsibodo dėl to nuolat su pele kaitalioti kalbos nustatymus.“

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-06-09 15:16, atnaujinta 2018-02-13 01:11

Atsakome: Taip, yra. Jei įjungta lietuviška klaviatūra, tereikia nuspaudus laikyti klavišą „Alt“ ir viršutinė skaičių bei simbolių eilutė veiks lyg išjungus lietuviškas raides. Taigi, norint rinkti skaičius, pakanka spausti „Alt“, o renkant simbolius – vienu metu laikyti nuspaudus „Alt“ ir „Shift“ (didžiųjų raidžių mygtuką).

Beje, kad pakeistumėte kalbą visai nebūtina slinkti pelės iki parinkties ir ją spausti. Kalbą lengva perjungi į kitą trumpai vienu metu spustelėjus kairįjį „Alt“ ir bet kurį „Shift“ mygtukus, arba „Ctrl“ ir „Shift“ mygtukus. Viena šių kombinacijų dažniausiai nustatoma automatiškai, tačiau pačiam galima nusistatyti ir kitokias.

Dėmesio!

Jau nuo pirmadienio lrytas.lt IT ir mokslo skyrelyje pradeda veikti nauja rubrika „KlauskIT“. Čia galite užduoti bet kokį jus kankinantį IT srities klausimą.

Nesvarbu, ar tai mažytė problema, dėl kurios net gėda kreiptis į specialistą, ar kankinanti bėda, kurios vis nepavyksta išspręsti. Nesvarbu, ar kilo bėdų naudojantis mobiliuoju telefonu, planšete, bet kokios operacinės sistemos kompiuteriu, ar televizoriumi. Nesvarbu, ar nepasiekiate savo ryšio tiekėjo, ar nesuprantate, kaip priversti veikti naują fotoaparatą.

Mums nėra dėmesio nevertų jūsų klausimų, per mažų ar per didelių problemų. Garantuojame tikslius ir informatyvius atsakymus iš pirmų lūpų – atsakymus rengs patys įrenginių ar programinės įrangos gamintojai, ryšio ir paslaugų tiekėjai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.