Kaip užblokuoti nepageidaujamą telefono numerį?

Skaitytojas klausia: „Yra keli telefono numeriai, iš kurių sulaukiu nepageidaujamų skambučių ir SMS žinučių. Ar yra būdas juos užblokuoti, kad manęs netrukdytų?“

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-06-09 08:33, atnaujinta 2018-02-13 01:35

Atsakome: Žinoma – būdų yra, ir ne vienas. Viskas priklauso nuo to, kokį turite telefoną ir kokio operatoriaus paslaugomis naudojatės.

Išsamesnį komentarą pateikia Giedrė Ančerevičiūtė, „Omnitel“ klientų aptarnavimo skyriaus vadovė:

Į išmaniuosius telefonus su visomis operacinėmis sistemomis galima atsisiųsti programėlių, kurios blokuotų nepageidaujamus skambučius ir žinutes iš konkrečių numerių. Tokių programėlių yra daug ir įvairių (pvz., „Call Blacklist“ ir kt.), pagal poreikius ir galimybes galima pasirinkti mokamą arba nemokamą.

Daugelyje telefonų su „Android“ operacine sistema nepageidaujamą numerį galima užblokuoti tiesiog atsidarius to asmens kontaktą. Kelias, kokiu būdu tai padaryti, skiriasi priklausomai nuo modelio ir gamintojo: pirmas variantas – pasirinkti „Blokuoti kontaktą“ („HTC One“); arba paspausti papildomo meniu mygtuką (vienas iš valdymo mygtukų, esančių po ekranu) ir pasirinkti „Visi skambučiai į „Balso paštą“ („Huawei Y530“); arba atsidaryti papildomą meniu pasirinkus dešiniame viršutiniame ekrano kampe esantį mygtuką ir pasirinkti „Pridėti prie atmetimų sąrašo“ („Samsung Galaxy S5“).

Telefonuose su naujausia „iOS“ operacinės sistemos versija nepageidaujamą numerį galima blokuoti atsidarius tą kontaktą ir pasirinkus apačioje esančią funkciją „Block This Caller“.

Paprastieji telefonai blokavimo funkcijos paprastai neturi, taip pat ir programėlės jiems yra labai skirtingos, tad jeigu iškyla poreikis blokuoti kokį nors kontaktą paprastajame telefone, patartume kreiptis į mobiliojo ryšio operatoriaus atstovus. Pagalbos taip pat galite prašyti jei nerandate tinkamos programėlės arba blokavimo funkcijos savo išmaniajame telefone.

Dėmesio!

Jau nuo pirmadienio lrytas.lt IT ir mokslo skyrelyje pradeda veikti nauja rubrika „KlauskIT“. Čia galite užduoti bet kokį jus kankinantį IT srities klausimą.

Nesvarbu, ar tai mažytė problema, dėl kurios net gėda kreiptis į specialistą, ar kankinanti bėda, kurios vis nepavyksta išspręsti. Nesvarbu, ar kilo bėdų naudojantis mobiliuoju telefonu, planšete, bet kokios operacinės sistemos kompiuteriu, ar televizoriumi. Nesvarbu, ar nepasiekiate savo ryšio tiekėjo, ar nesuprantate, kaip priversti veikti naują fotoaparatą.

Mums nėra dėmesio nevertų jūsų klausimų, per mažų ar per didelių problemų. Garantuojame tikslius ir informatyvius atsakymus iš pirmų lūpų – atsakymus rengs patys įrenginių ar programinės įrangos gamintojai, ryšio ir paslaugų tiekėjai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.