Kaip surasti pamestą ar pavogtą telefoną?

Skaitytojas klausia: „Išmanieji telefonai turi daugybę galimybių, o ar įmanoma rasti pamestą telefoną? Arba ką daryti, jei jis būtų pavogtas?“

Pamestą ar pavogtą išmanųjį telefoną galite ne tik rasti, bet ir užrakinti ar sunaikinti duomenis, jeigu tam pasiruošėte iš anksto.<br>123rf nuotr.
Pamestą ar pavogtą išmanųjį telefoną galite ne tik rasti, bet ir užrakinti ar sunaikinti duomenis, jeigu tam pasiruošėte iš anksto.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-10-12 12:59, atnaujinta 2018-01-27 16:18

Į klausimą atsako „Omnitel“ klientų aptarnavimo skyriaus vadovė Giedrė Ančerevičiūtė.

Pamestą išmanųjį telefoną galite rasti patys, bet tik jeigu tam pasiruošėte iš anksto. Patartume jau dabar sugaišti penkias minutes ir sudėti varneles nustatymuose, kad, esant reikalui, savo išmanųjį nesunkiai rastumėte ar net užblokuotumėte per kompiuterį.

Jei naudojate „iPhone“: galimybė rasti telefoną naudojantis kitu įrenginiu įjungiama, kai telefonas yra prisijungęs prie „Google“ paskyros. Naujausioje „iOS 8“ operacinėje sistemoje kelias yra toks: „Settings“ > „iCloud“ > „Find my iPhone“ > „On“.

Ieškodami telefono, kompiuterio naršyklėje įveskite adresą Icloud.com, prisijunkite prie savo „Apple“ paskyros bei spauskite „Find my iPhone“. Galima ne tik pamatyti gana tikslią telefono buvimo vietą, bet ir į jį paskambinti, ištrinti duomenis arba parašyti tam tikrą tekstą.

Telefonams su „Android“ operacine sistema: taip pat pirmiausia reikia prisijungti prie „Google“ paskyros. „Android“ operacinę sistemą turi daug telefonų modelių, tačiau dažniausias kelias yra toks: Nustatymai > Paskyros ir sinchronizavimas > „Google“ > Vieta > „Google“ vietovių nustatymai. Kad telefoną būtų galima rasti per kompiuterį, turi būti įjungta vietovės nustatymo galimybė.

Ieškodami telefono, kompiuterio naršyklėje įveskite adresą Google.com/android/devicemanager, prisijunkite prie „Google“ paskyros ir galėsite aptikti savo telefoną tam tikro spindulio atstumu, į jį paskambinti (žinoma, jei telefoną pametėte ir jis nėra išjungtas), užrakinti, ištrinti telefone esančius duomenis arba tiesiog palikti pranešimą, kurį matys bet kas, įjungęs šį įrenginį.

„Nokia“ telefonams: galimybę rasti telefoną per atstumą įjunkite taip: Parametrai > Rasti mano telefoną > Įjungta. Būtinai įjunkite mobilųjį internetą telefone.

Ieškodami telefono, kompiuterio naršyklėje įveskite adresą Windowsphone.com, puslapio dešinėje viršuje spauskite „Rasti telefoną“, įveskite „Microsoft“ profilio prisijungimo duomenis ir turėsite galimybę telefoną surasti, užrakinti, ištrinti duomenis bei parašyti tam tikrą tekstą.

Rubrikoje „KlauskIT“ atsakome į visus skaitytojus kankinančius IT srities klausimus. Jei turite savo klausimą – pasinaudokite žemiau esančia forma arba tiesiog rašykite el. paštu: klauskIT@lrytas.lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.