Kaip kompiuterį paversti „WiFi“ stotele?

Skaitytojas Stepas prašo patarimo: „Namuose – vienas nešiojamasis kompiuteris su sparčiu šviesolaidiniu internetu ir keletas prietaisų, kurie „Wi-Fi“ ryšiu norėtų tuo internetu naudotis. Kaip savo kompiuterį paversti „HotSpot'u“? Internete yra nemažai informacijos, tačiau ji skirta „Windows 7“ vartotojams. Ką reikėtų daryti, jei nešiojamame kompiuteryje veikia „Windows 8“?“

Nešiojamasis kompiuteris gali tapti „Wi-Fi“ maršrutizatoriaus pakaitalu.<br>123rf nuotr.
Nešiojamasis kompiuteris gali tapti „Wi-Fi“ maršrutizatoriaus pakaitalu.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 19, 2014, 2:18 PM, atnaujinta Jan 26, 2018, 5:00 PM

Atsakome: kaip teisingai pastebi skaitytojas, internete galima rasti daug patarimų šia tema. Paprasčiausias būdas – atsisiųsti tai atliekančią programą.

Pavyzdžiui, tai atlieka programa „Virtual Router“, veikianti tiek „Windows 7“, tiek „Windows 8“ (ją galite atsisiųsti čia). Ją įsidiegus tereikės nustatyti „Wi-Fi“ stotelės pavadinimą, slaptažodį, pasirinkti ryšį, kuriuo ji dalinsis, ir įjungti.

Dar viena alternatyva – „mHotspot“ (ją rasite čia): vėlgi, įsidiegus ją beliks parinkti nustatymus ir prisijungti.

Tiesa, šiais atvejais internetas veiks tik tuo metu, kai būsite įjungę kompiuterį ir paleidę programą. Jei norite, kad „Wi-Fi“ veiktų visada, teks įsigyti maršrutizatorių.

Rubrikoje „KlauskIT“ atsakome į visus skaitytojus kankinančius IT srities klausimus. Jei turite savo klausimą – pasinaudokite žemiau esančia forma arba tiesiog rašykite el. paštu: klauskIT@lrytas.lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.