Prastas ryšys: ar skubėti keisti operatorių?

Skaitytoja Nadiežda klausia: „Gyvenu kaime Alytaus rajone. Kad galėčiau kalbėti telefonu, turiu išeiti į lauką, bet vis tiek girdžiu prastai. Gal reikia pakeisti operatorių?“

Realus tinklų padengimas priklauso nuo daug dalykų, tokių kaip reljefas ar net oro sąlygos.<br>R.Jurgaičio nuotr.
Realus tinklų padengimas priklauso nuo daug dalykų, tokių kaip reljefas ar net oro sąlygos.<br>R.Jurgaičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 21, 2014, 5:06 PM, atnaujinta Jan 20, 2018, 10:08 PM

Atsakome: pasitikrinti visų Lietuvos mobiliojo ryšio operatorių tinklų padengimą galite šioje svetainėje. Pirmiausia išsirinkite, kurio operatoriaus ir kokį tinklą (2G ar 3G) norite matyti, o tuomet žemėlapyje raskite sau aktualią vietą. Jei ji nudažyta mėlyna spalva – ryšys joje gali būti prastas, jei raudona – turėtų būti pakankamas ir naudotis pastatų viduje.

Žinoma, tai – tik orientacinis žemėlapis, o realus tinklų padengimas priklauso nuo daug dalykų, tokių kaip reljefas ar net oro sąlygos. Dėl to ryšio stiprumas pastatų viduje gali kisti net kas kelis metrus.

2G ryšio pakanka pokalbiams, 3G skirtas dar ir mobiliajam internetui. RRT duomenimis, visų operatorių 2G tinklų stiprus signalas dengia daugiau nei 71,4 proc. šalies teritorijos. Vis dėlto, operatorių stotys pastatytos skirtingose vietose ir antenos nukreiptos skirtingomis kryptimis, taigi tai, kaip ryšys veikia būtent jūsų name, sužinosite tik patys tai išbandę. Mūsų siūlymas – pasikvieskite į svečius draugų, kurie naudojasi konkurentų paslaugomis. Arba įsigykite išankstinio apmokėjimo korteles, kad nepriimtumėte skuboto sprendimo.

Dėl prastos pokalbių kokybės gali būti kaltas ir telefono aparatas – juk visa technika anksčiau ar vėliau gali sugesti. Pabandykite savo kortelę įdėti į kitą įrenginį ir paskambinti.

Jei telefonas veikia tinkamai, o konkurentų ryšys ne ką geresnis – visada galite kreiptis į ryšio tiekėją ir pranešti apie silpną signalą. Priimdami sprendimus dėl tinklo plėtros ar esamo tinklo pakeitimų operatoriai neretai atsižvelgia į tokius skundus, o kuo jų daugiau – tuo didesnė tikimybė sulaukti dėmesio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.