Kaip pailginti telefono baterijos veikimo laiką?

Išmaniųjų telefonų greito išsikrovimo priežastis paprasta: gamykliniai nustatymai apskaičiuoti maksimaliai pademonstruoti sistemos galimybes, o ne taupyti energiją. Deja, išmaniųjų įrenginių baterijos be įkrovimo ištveria vos dieną-kitą. Padidinti jų talpos nepavyks – tad kaip sutaupyti „jėgų“?

Išmaniųjų įrenginių baterijos be įkrovimo ištveria vos dieną-kitą.<br>123rf nuotr.
Išmaniųjų įrenginių baterijos be įkrovimo ištveria vos dieną-kitą.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 30, 2014, 8:33 PM, atnaujinta Jan 20, 2018, 7:02 AM

„Kaspersky Lab“ ekspertai parengė patarimus, kaip prailginti „iPhone“ baterijos veikimo laiką. Patarimai optimizuoti „iPhone“, bet galioja ir kitų išmaniųjų įrenginių savininkams.

Sumažinkite ekrano ryškumą

Ekrano ryškumas dažnai būna nustatytas maksimaliai, tačiau jį galima sumažinti iki 30–40 proc. – to tikrai pakanka komfortiškam darbui. Išjunkite „auto-brightness“ funkciją, nutempkite rodyklę į reikšmę prie 30 proc. ir išjunkite telefoną penkioms minutėms. Įjungę greičiausiai nė nepastebėsite vizualaus skirtumo. Tačiau baterijos darbui tai turės įtakos.

Išjunkite „Bluetooth“

Pirmą kartą įjungus „iPhone“ ir po kiekvieno rimto sistemos atnaujinimo automatiškai įjungiamas „Bluetooth“ ryšys. Jei nesinchronizuojate „iPhone“ su kitais įrenginiais arba automobiliu reguliariai, verta įsitikinti, kad „Bluetooth“ išjungtas.

Naudokite „Wi-Fi“ vietoje LTE/3G

Greitas mobilusis internetas daro didelę įtaką „iPhone“ baterijai. Kuo dažniau naudosite „Wi-Fi“ vietoj LTE ar 3G ryšio, tuo ilgiau „laikys“ baterija. Efektas bus pastebimas ir be „Wi-Fi“: išjungus LTE ir palikus tik 3G, baterijos darbo laikas padidėja.

Išjungti LTE visiems laikams neverta, bet vykstantiems į tolimą kelionę šis patarimas gali būti naudingas. Žinoma, nepamirškite, kad viešieji „Wi-Fi“ tinklai gali būti pavojingi.

Nėra ryšio? Leiskite telefonui ilsėtis

Kai išmanusis telefonas negali prisijungti prie bazinės mobiliojo ryšio stoties, jis nuolat bando tai padaryti. Todėl vietose, kur nėra tinklo prieigos (t.y. tiesiog nėra bazinių stočių), „iPhone“ baterija labai greitai išsikraus. Zonose, esančiose už mobiliojo ryšio ribų, geriau taikyti skrydžio režimą.

Nepersistenkite su paštu

Išmaniojo telefono el. pašto dėžutės automatinio patikrinimo funkcija labai pervertinta – iš tikrųjų elektroninio pašto patikrinimas išmaniajame telefone nėra aktualus didžiąją dienos dalį: miegant, darbo vietoje (kai šalia yra kompiuteris), kai vairuojame arba vakarieniaujame su šeima. Pašto patikrinimo režimo keitimas atnaujinimu „pagal pareikalavimą“ gali labai pailginti baterijos veikimo laiką.

Išjunkite „Push“ funkciją

Sistema „iOS“ leidžia kūrėjams į priedus įdiegti informavimo funkciją. Jei rūpi mobiliojo telefono baterijos įkrovimo ekonomija, šią funkciją derėtų palikti tik tam tikriems priedams.

GPS – tik kai reikia

Koordinačių gavimas – labai energiją sekinanti užduotis. Be to, duomenys apie jūsų buvimo vietą dažnai perduodami nesaugiai – nešifruotu pavidalu. Todėl suteikite prieigą tik tiems priedams, kuriais pasitikite arba kuriems tai iš tikrųjų būtina.

Jokių atnaujinimų „miegant“

„Background Apps Refreshing“ funkcija leidžia priedams atnaujinti duomenis foniniu režimu. Turint omenyje telefono baterijos ekonomiją, rekomenduojama šią funkciją aktyvinti pasirinktinai.

Išjunkite automatinį duomenų siuntimą

Tausojant „iPhone“ bateriją, rekomenduojama išjungti automatinį muzikos, filmų ir atnaujinimų siuntimą; tai nesunkiai galima padaryti prisijungus prie „Wi-Fi“.

Rubrikoje „KlauskIT“ atsakome į visus skaitytojus kankinančius IT srities klausimus. Jei turite savo klausimą – pasinaudokite žemiau esančia forma arba tiesiog rašykite el. paštu: klauskIT@lrytas.lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.