„Gmail“ svarbius laiškus priskiria reklamoms: ką daryti?

Skaitytojas Tomas klausia: „Į „Gmail“ gaunu e. laiškus, kurie iškart būna priskirti reklamai, nors jie ir nėra reklama. Aš juos perkeliu į svarbius, tačiau tik tam kartui – sekantys laiškai vėl atsiduria reklamose. Ar galima kažką nustatyti?“

Norint perkelti svarbius siuntėjus iš reklamų aplanko, reikia: pažymėti jų laiškus (1), sukurti filtrą (2, 3, 4), priskirti pažymėtus siuntėjus asmeniniams (5, 6) ir užbaigti veiksmą (7).
Norint perkelti svarbius siuntėjus iš reklamų aplanko, reikia: pažymėti jų laiškus (1), sukurti filtrą (2, 3, 4), priskirti pažymėtus siuntėjus asmeniniams (5, 6) ir užbaigti veiksmą (7).
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-04-16 19:27, atnaujinta 2018-01-06 15:36

Atsakome: Filtruodama laiškus „Gmail“ sistema padaro klaidų, kurias tenka taisyti patiems. Jei jums svarbūs laiškai automatiškai perkeliami į „Socialinių tinklų“ ar „Reklamų“ skiltis, ištaisyti šią klaidą galite keliais būdais. Paaiškinsime universaliausią variantą – kaip priskirti siuntėjus svarbiems.

Pirma, pažymėkite laiškus, kurių siuntėjai neturėtų būti traktuojami kaip brukalų platintojai. Tuomet virš laiškų esančioje nustatymų juostoje spauskite „Daugiau“ ir pasirinkite „Filtruoti pranešimus, tokius kaip šis“. Atsiradusiame lange bus įvesti siuntėjai, kuriems bus taikomi jūsų pasirinkti nustatymai. Jei turite papildomų pageidavimų, reikalavimus galite papildyti (pvz., nurodyti žodžius, kurie privalo būti laiške, kad šis atsidurtų jūsų pageidaujamame aplanke).

Tai atlikę pereikite į sekantį žingsnį: „Kurti filtrą pagal šią paiešką“. Atsivėrusiame lange beliks pažymėti paskutinį punktą ir pasirinkti atitinkamą kategoriją (šiuo atveju – „Asmeniniai“) bei paspausti „Kurti filtrą“. Nuo šiol tų siuntėjų laiškai keliaus į pagrindinę el. pašto dėžutę.

Beje, tokiu pat būdu galite filtruoti ir nepageidaujamus laiškus, tik jiems paskutiniame žingsnyje pasirinkite kitą nustatymą (pvz., perkelti į reklamas ar tiesiog ištrinti).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.