Ar sudėtinga valdyti debesiją?

Kaip valdoma debesija (debesų kompiuterija) ir kaip ją pritaikyti verslui? Ar tiesa, kad, norint informaciją laikyti „debesyje“, pasunkėja darbas su ja: negalima pagal savo poreikius jos išsiimti, „debesis“ netiks konkrečiam verslo modeliui, pritrūks arba, priešingai, – bus per daug tam tikrų funkcijų?

„Debesį“ sukontroliuoti nėra sudėtinga – tereikia jį tinkamai pritaikyti savo poreikiams.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
„Debesį“ sukontroliuoti nėra sudėtinga – tereikia jį tinkamai pritaikyti savo poreikiams.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 7, 2015, 1:47 PM, atnaujinta Nov 23, 2017, 10:34 PM

Į šiuos klausimus atsako „Blue Bridge“ IT paslaugų valdymo skyriaus vadovas Dmitrijus Syčiovas:

„Toks požiūris – neišsamus ir labai vienkryptis. Naudojantis debesų kompiuterija, vienas iš pagrindinių privalumų yra aiški ir skaidri naudojamų išteklių apskaita bei efektyvus naudojamų išteklių valdymas. Tai rodo, kad vartotojas arba paslaugų gavėjas moka už tai, kiek konkrečiomis paslaugomis pasinaudojo.

Taip pat, pasitelkiant debesų kompiuteriją, galima daug laisviau ir lengviau sustyguoti savo IT sistemų pajėgumus bei apimtis nei dirbant su įprastomis duomenų talpyklomis, serveriais ir t.t.

Debesų kompiuterijos paslaugų teikėjai supranta, kad IT infrastuktūroms negalima taikyti principo „vienas dydis visoms kojoms“, todėl įprastai „debesų“ paslaugos skirstomos į keliolika skirtingų pasirinkimų, priklausomai nuo konkrečios įmonės poreikių. Ypač tai aktualu įmonėms ar įstaigoms, kurios turi poreikį intensyviam IT vystymui ar palaikymui ir kurių IT poreikis yra pakankamai dinamiškas.

Kita vertus, kadangi debesų kompiuterija nėra pririšta prie stacionarių serverių ar fizinių laikmenų, verslo projektų, priklausančių nuo IT, greitis padidėja, nes nebelieka juntamos priklausomybės nuo taip vadinamos „geležies“ pirkimo, diegimo ir priežiūros. Taigi „debesį“ sukontroliuoti nėra sudėtinga – tereikia jį tinkamai pritaikyti savo poreikiams.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.