Kaip nemokamai įsidiegti „Windows 10“?

„Microsoft“ operacinės sistemos „Windows“ naudotojai liepos 29-ąją sulaukė kuo tikriausių Kalėdų: legalių „Windows 7“ ir „Windows 8.1“ versijų savininkai nuo šiandien gali nemokamai įsidiegti naujuosius „Windows 10“.

Viena svarbiausių „Windows 10“ naujovių – „Start“ meniu sugrįžimas.
Viena svarbiausių „Windows 10“ naujovių – „Start“ meniu sugrįžimas.
Jei paspaudę „Windows 10“ logotipą ekrano dešinėję (apibraukta) matote tokį langą – diegimui pasiruošta, beliks pasirinkti nustatymus ir luktelėti kol tai bus atlikta.<br>Jei paspaudę „Windows 10“ logotipą ekrano dešinėję (apibraukta) matote tokį langą – diegimui pasiruošta, beliks pasirinkti nustatymus ir luktelėti kol tai bus atlikta.
Jei paspaudę „Windows 10“ logotipą ekrano dešinėję (apibraukta) matote tokį langą – diegimui pasiruošta, beliks pasirinkti nustatymus ir luktelėti kol tai bus atlikta.<br>Jei paspaudę „Windows 10“ logotipą ekrano dešinėję (apibraukta) matote tokį langą – diegimui pasiruošta, beliks pasirinkti nustatymus ir luktelėti kol tai bus atlikta.
Daugiau nuotraukų (2)

lrytas.lt

Jul 29, 2015, 12:49 PM, atnaujinta Oct 22, 2017, 7:52 PM

Paprasčiausias būdas įsidiegti šią operacinę sistemą – vadovautis „Microsoft“ instrukcijomis. Ekrano dešinėje apačioje spustelėkite „Windows 10“ logotipą ir, jei to nepadarėte anksčiau, užsiregistruokite (reikės įvesti savo el. pašto adresą).

Jei tokio mygtuko nematote, gali būti, kad jūsų „Windows“ yra nelegalūs. Arba senesni nei „Windows 7“. Tuomet „Windows 10“ teks pirkti.

Esate tikri, kad operacinė sistema legali? Tuomet įsitikinkite, kad įdiegėte sistemos atnaujinimus (per paiešką susiraskite „Windows Update“ skyrių ir sekite instrukcijas). Jei ir tai nepadėjo, daugiau informacijos apie klaidą rasite čia (anglų k.). 

Užsiregistravus ir sulaukus eilės ši programėlė pati praneš, kad diegimui pasiruošta ir atsiklaus jūsų leidimo tai daryti. Nesibaiminkite, jei šio pasiūlymo dar nesulaukėte: dėl didelės serverių apkrovos „Microsoft“ jums operacinę sistemą gali pasiūlyti atsisiųsti po kelių valandų ar net dienų.

Tuomet beliks sekti instrukcijas ekrane: pasirinkti diegimo rūšį (palikti programas ir failus; palikti tik failus; arba įdiegti „švarią“ versiją), kalbą ir įvairius nustatymus. Jei kompiuteris nėra atgyvenęs, o internetas nešlubuoja (reikės atsisiųsti apie 3 GB failą), visa diegimo procedūra turėtų trukti mažiau nei pusvalandį.

O jei esate toks pat nekantrus, kaip šių eilučių autorius, ir nenorite laukti eilėje, užsukite į šį puslapį, atsisiųskite specialų „Microsoft“ įrankį ir „Windows 10“ gausite išsyk.

Beje, jei operacinę sistemą diegsite „nuo nulio“ ir tai darysite per USB ar DVD, neužmirškite pasidaryti asmeninių duomenų kopijos ir po ranka turėkite ankstesnės („Windows 7“ ar „Windows 8“) licencijos kodą.

Papildyta: Redakcija sulaukė skaitytojų klausimų, kaip rasti licencijos kodą. Pabrėžiame: diegiant „Windows 10“ kaip sistemos atnaujinimą (t.y. pasinaudojus „Microsoft“ įrankiu), kodo ieškoti ir suvedinėti nereikės. Jo gali prireikti tik atliekant „švarų“ diegimą, nepaliekant kompiuteryje jokių failų, programų ir asmeninių duomenų. 

Licencijos kodą galite rasti ant paties kompiuterio (nešiojamojo kompiuterio atveju – lipdukas ant dugno; stalinio – lipdukas nugarinėje dalyje), arba su kompiuteriu gautuose dokumentuose ir kompaktiniuose diskuose. Trečias būdas – „ištraukti“ kodą iš kompiuterio registro. Instrukcijas kaip tai atlikti rasite čia (anglų k.). Įspėjame: jei nesate įgudęs vartotojas, paprašykite specialisto pagalbos, nes „žaidimai“ su registru gali liūdnai baigtis.

Abejojantiems ar verta diegti „Windows 10“ siūlome paskaityti šį straipsnį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.