HTC telefone nėra lietuvių kalbos – ką daryti?

Rubrika „KlauskIT“ sulaukė kelių skaitytojų laiškų, kuriuose prašoma padėti išspręsti problemą – jų HTC telefonuose nėra lietuvių kalbos.

Išmanusis telefonas „HTC One“.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Išmanusis telefonas „HTC One“.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 1, 2015, 9:37 AM, atnaujinta Oct 1, 2017, 10:29 PM

„Sveiki, mano Lietuvoje oficialiai pirktame „HTC One M8s“ nėra lietuvių kalbos. Ką daryti, kur kreiptis?“ – teiraujasi Sigitas.

Panaši dilema ištiko ir skaitytoją Nerijų: „Kaip įdiegti į HTC įrenginį lietuvių kalbą?“ HTC atstovas Baltijos šalims Vladislavas Bercenko teigė, jog visi oficialūs HTC telefonai, skirti Baltijos rinkai, turi visas tris Baltijos regiono kalbas ir vartotojo vadovus šiomis kalbomis.

„Jei telefone nėra lietuvių kalbos, o jis tikrai buvo pirktas iš oficialaus HTC pardavėjo, bet ne internetinėje parduotuvėje, reiktų kreiptis į pardavėją“, – patarė V.Bercenko.

Primename, kad anksčiau „KlauskIT“ rubrika jau buvo sulaukusi panašaus klausimo, tiesa, tuomet skaitytojai teiravosi, kaip įsidiegti lietuvių kalbą HTC telefone, pirktame užsienyje.

Jei lietuvių kalba jums svarbesnė nei telefono garantija, galite perinstaliuoti „Android“ operacinę sistemą. Nepatyrusiems vartotojams patiems to daryti nepatariame – verčiau kreipkitės į specialistus. Kitu atveju, teks naudoti kitą jums suprantamą užsienio kalbą. 

Papildyta: Skaitytojai rekomenduoja išbandyti dar vieną būdą – įsidiegti nemokamą programėlę „MoreLocale 2„, kuri leidžia pakeisti įrenginio kalbą ir šalį. 

Rubrikoje „KlauskIT“ atsakome į skaitytojus kankinančius IT srities klausimus. Jei turite savo klausimą – pasinaudokite žemiau esančia forma arba tiesiog rašykite el. paštu: klauskIT@lrytas.lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.