Programėlių pranešimai užkniso juodai: kaip juos išjungti?

Išmanieji telefonai turi daugybę įvairių funkcijų, tačiau kai kurios jų gali erzinti. Pavyzdžiui, programėlių pranešimai – įspėjimas apie gautą el. laišką gali būti naudingas, bet to nepasakysi apie įkyrias žaidimų žinutes. „Kaip išjungti programėlių pranešimus? Nerandu nustatymų“, – klausia Lrytas.lt skaitytojas Tomas.

Erzina programėlių pranešimai? Juos galite nesunkiai išjungti.<br>M.Patašiaus nuotr.
Erzina programėlių pranešimai? Juos galite nesunkiai išjungti.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 12, 2016, 11:48 AM, atnaujinta May 22, 2017, 1:13 AM

Atsakome: išjungti programėlių pranešimus galima ir „Android“, ir „iOS“ operacinėje sistemoje.

„Android“ telefonų naudotojai tai gali atlikti bent dviem būdais.

Pirmasis: eikite į telefono nustatymus, atraskite punktą „Garsas ir pranešimas“, tuomet – „Programų pranešimai“, sąraše atraskite programėlę, kurios pranešimus norite išjungti, ir ją paspauskite. Galėsite pasirinkti – slėpti neskelbtiną turinį, leisti sparčiai peržiūrėti pranešimus, laikyti juos prioritetiniais arba tiesiog užblokuoti viską. Pastaroji funkcija ir yra skirta užblokuoti programėlės pranešimus.

Antrasis būdas – įjunkite telefono nustatymus, pasirinkite „Programos“, atraskite pageidaujamą aplikaciją ir atsiradusiame sąraše pasirinkite „Informaciniai pranešimai“. Čia rasite tuos pačius nustatymus bei galėsite pranešimus užblokuoti.

Įrenginių su „iOS“ sistema naudotojai turėtų eiti į „Settings“ ir „Notifications“. Jei nepageidaujate jokių programėlių pranešimų, čia pat galite juos visus išjungti; arba sąraše atraskite įgrisusią programėlę ir išjunkite tik jos pranešimus.

Beje, „Facebook“ žaidimų pranešimus galima išjungti ir pačiame socialiniame tinkle. Prisijungę prie savo profilio spustelkite trikampį dešinėje viršuje, spauskite „Nustatymai“, tuomet „Programos“, užveskite pelę ant žaidimo pavadinimo ir paspauskite atsiradusį pieštuko ženkliuką. Atsivėrusiame lange rasite punktą „This app can: send you notifications“ – greta jo esantį „Taip“ pakeiskite į „Ne“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl iškrėsta Darbo partijos būstinė?
Gyvai
Gyvai: komentarai apie Vilniuje kilusį gaisrą ir situacijos suvaldymą