Prieš pusmetį pirktas kompiuteris vos velkasi. Ką daryti?

Lrytas.lt rubrika „KlauskIT“ sulaukė skaitytojo Vytauto N. pagalbos šauksmo: jo vos prieš pusmetį pirktas kompiuteris veikia itin lėtai. Ką daryti, kad kompiuteris veiktų greičiau?

Ką daryti, jei kompiuteris veikia lėtai?<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Ką daryti, jei kompiuteris veikia lėtai?<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Ką daryti, jei kompiuteris veikia lėtai?<br>123rf nuotr.
Ką daryti, jei kompiuteris veikia lėtai?<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 26, 2016, 12:51 PM, atnaujinta Apr 17, 2017, 1:59 AM

„Turiu 6 mėnesių senumo kompiuterį „Acer Aspire R11“ su 2 GB operatyvinės atminties (RAM), 500 GB HDD kietuoju disku ir „Windows 10 Home“ operacine sistema. Jau nusipirkus kompiuterį buvo problema, kad norint atidaryti kokią nors programą („Chrome“, „Windows Media Player“ ar bet kurią kitą) tai užtrukdavo iki 5 minučių. Veikia labai lėtai. Suprantu, kad kompiuteris nėra galingas, bet nemanau, kad logiška, jog naujas kompiuteris veikia taip lėtai“, – rašo Vytautas.

Jis teiraujasi – ar įdiegus „Windows 7“ situacija pagerėtų? Trumpas atsakymas: vargu. Minimalūs reikalavimai tiek vienai, tiek kitai sistemai yra praktiškai identiški ir šis kompiuteris juos atitinka. Tiesa, kadangi RAM kiekis nėra didelis, kompiuteryje turėtų veikti 32 bitų operacinės sistemos versija.

„Microsoft“ atstovai antrina, kad kompiuteris neturėtų veikti taip lėtai, kaip apibūdina skaitytojas, ir patarė pagalbos kreiptis į „Acer“.

Šio gamintojo atstovas pateikė tris patarimus, kaip būtų galima pagreitinti kompiuterio veikimą.

1. Atstatykite gamyklinius nustatymus. Tokiu atveju bus sustabdytos visos papildomos programos, galinčios turėti įtakos spartai, ir panaikinti bet kokie galimi virusai. Šį nustatymą galite rasti „Valdymo skyde“ arba vienu metu paspaudę „Alt“ ir F10 mygtukus kompiuteriui įsijungiant;

2. Nuneškite kompiuterį į garantinio aptarnavimo centrą, kad jį apžiūrėtų technikas ir patikrintų, ar viskas tvarkoje. Jis taip pat galės grąžinti gamyklinius nustatymus;

3. Paskutinė priemonė – kompiuterį pagreitinti keičiant detales. Papildomi 2 GB operatyvinės atminties situaciją pagerintų, bet ją iš esmės pakeistų SSD kietasis diskas.

„Vis dėlto į trečią punktą reikėtų žiūrėti kaip į paskutinę priemonę“, – pridūrė „Acer“ atstovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: prokurorai baigė ikiteisminį tyrimą dėl R. Žemaitaičio