Perkate naują televizorių? Tai žinoti būtina

Elektronikos prekių parduotuvėms lūžtant nuo pačių įvairiausių dydžių ir parametrų televizorių gausos, eiliniam pirkėjui vis dažniau kyla klausimas – kaip teisingai išsirinkti patį tinkamiausią gaminį? Ekspertai pažymi, kad lietuviai televizorius dažniausiai renkasi pagal jų ekrano dydį, siūlomas išmaniąsias funkcijas ir vaizdo raišką, o garso kokybę vis dar nepagrįstai ignoruoja, rašoma pranešime spaudai.

Renkantis televizorių bene svarbiausia yra žinoti, kokiu tikslu jis yra perkamas.<br>123rf nuotr.
Renkantis televizorių bene svarbiausia yra žinoti, kokiu tikslu jis yra perkamas.<br>123rf nuotr.
V.Tarasevičius teigimu, kokybiškas televizorius su „Smart TV“ funkcija kainuos nuo 500 Eur.<br>123rf nuotr.
V.Tarasevičius teigimu, kokybiškas televizorius su „Smart TV“ funkcija kainuos nuo 500 Eur.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 27, 2017, 10:31 AM, atnaujinta Apr 7, 2017, 3:21 AM

Svarbiausia – suprasti, ko nori

Renkantis televizorių bene svarbiausia yra suprasti, kokiu tikslu jis yra perkamas. Vienokie yra vos kelis sykius per savaitę televizorių įsijungiančio viengungio, o visiškai kiti šeimos su vaikais ar užkietėjusio kompiuterinių žaidimų mėgėjo poreikiai.

„Būtina žinoti, ko tikiesi iš televizoriaus ir tai pasakyti parduotuvės konsultantui. Tuomet tikrai nenusivilsi“, – pirmą žingsnį renkantis televizorių įvardijo „Elektromarkt“ komercijos vadovas Vitalijus Tarasevičius.

Jo teigimu, nors renkantis televizorių pirkėjams itin svarbi ekrano įstrižainė, vaizdo kokybė ir tai, ar jis turi „Smart TV“ funkciją, leidžiančią į televizorių integruoti interneto funkciją, verta atkreipti dėmesį ir į dar vieną parametrą – garso kokybę.

„Pastaruoju metu visi stambieji televizorių gamintojai vis daugiau investuoja ir skiria dėmesio garso kokybės gerinimui. Kokybiškas ir švarus garsas yra neatsiejamas nuo per televizorių matomo aukštos raiškos turinio“, – sakė V.Tarasevičius.

Jis pažymėjo, kad norint turėti kokybišką televizorių su gera vaizdo kokybe ir „Smart TV“ funkcija, jo įsigijimui reikia nusiteikti skirti bent apie 500 Eur.

Poreikį įsigyti tinkamą televizorių vis dažniau jaučia ir kompiuterinių žaidimų mėgėjai. Vis dėlto, V.Tarasevičiaus teigimu, „Playstation“ ar „Xbox“ žaidimų konsolių mėgėjams yra tinkami beveik visi standartiniai televizoriai. Tiesa, jeigu žmogus nevengia skirti nemažai lėšų galingų ir brangių kompiuterių įsigijimui, tuomet tinkamesnis pasirinkimas jam būtų ne televizorius, o kompiuterio ekranas.

Skirtumai tarp prekės ženklų nyksta

Renkantis televizorių pirkėjo apsisprendimą kartais paveikia ne tik gaminio kaina ar techniniai duomenys, bet ir prekės ženklas. Taip pat kai kurie pirkėjai gali pasižymėti itin stipriu lojalumu vienam ar kitam gamintojui, todėl jų pasirinkimą dažnai lemia emocijos.

Patys perkamiausi Lietuvoje yra LG ir „Samsung“ televizoriai. Tačiau V.Tarasevičius pastebėjo, kad ne tik šie ar kiti žinomi prekės ženklai (pvz., „Sharp“, „Sony“ ar „Philips“) gali pasiūlyti kokybiškus produktus.

„Telefunken“ prekės ženklas nėra toks žinomas, nepaisant to, tiek kokybe, tiek turimomis funkcijomis nenusileidžia gerokai garsesniems gamintojams. Taip pat stebime tendenciją, kad televizorių gamintojų rinkoje prekės ženklų mažėja, jie jungiasi tarpusavyje“, – teigė V.Tarasevičius, pažymėdamas, kad sakyti, jog vienas prekės ženklas orientuotas į turtingiausius, o kitas į ekonominės klasės pirkėjus, negalima.

Gamintojams tarpusavyje vis intensyviau konkuruojant dėl kiekvieno pirkėjo, visi prekiniai ženklai siūlo tiek nebrangius, tiek itin kokybiškus aukščiausios klasės televizorius. Šioje kategorijoje itin išsiskiria LG su savo sukurta OLED technologija, kurią televizorių gamyboje jau pradėjo naudoti ir „Philips“ bei „Sony“.

LG sausį Las Vegase vykusioje technologijų parodoje „CES 2017“ pristatė vos milimetro storio susukamą televizorių „W7 OLED“. Vaizdo kokybe šie tapeto storumo televizoriai nenusileidžia kitiems OLED serijos gaminiams.

Užtat „Samsung“ atsakė pristatydama QLED serijos televizorius su „Quantum Dot“ technologija. Gamintojas teigia, kad ši technologija gali perteikti šimtaprocentinį spalvų spektrą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.