Dėmesio! Nauja „Facebook“ viruso ataka!

Socialiniame „Facebook“ tinkle siaučia naujas virusas. 

 Socialiniame „Facebook“ tinkle siaučia naujas virusas. <br>123RF iliustr.
 Socialiniame „Facebook“ tinkle siaučia naujas virusas. <br>123RF iliustr.
 Virusas prlinta per žinutes, kurioje matomas aukos vardas, žodis „video“, emoji (emociją reiškiantis pieštas veidukas) ir nuoroda.
 Virusas prlinta per žinutes, kurioje matomas aukos vardas, žodis „video“, emoji (emociją reiškiantis pieštas veidukas) ir nuoroda.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 23, 2017, 1:00 PM, atnaujinta Aug 24, 2017, 7:34 AM

Jei artimiausiu metu per „Facebook“ gausite asmeninę žinutę - tegul ir nuo gerai pažįstamo draugo - kurioje bus tik jūsų vardas, žodis „video“, emoji (emociją reiškiantis pieštas veidukas) ir nuoroda – jokiu būdu neatidarykite nuorodos.

Pastebėta, kad tokia žinutė pradėjo plisti dar praėjusią savaitę, bet šiomis dienomis virusas pasiekė patį plitimo piką.

Įtariama, kad virusas plinta per naršyklės „Chrome“ įskiepius – pastebėta, kad kai kuriais atvejais norint pasiekti įdiegtų įskiepių sąrašą, virusas galimai blokuoja šį veiksmą ir arba neleidžia iššaukti įskiepių sąrašo, arba išvis išjungia visą „Chrome“.

Ką daryti, jei vis dėlto pasigavote virusą? 

Pirma, reikėtų eiti į „Chrome“ Settings > Advanced > Reset, ir spausti „Reset“ (Nustatymai > Išplėstiniai > Nustatyti iš naujo, ir spausti „Nustatyti iš naujo“).

Jei ilgainiui pastebėsite, kad tai nepadėjo – t. y. Jūsų draugai ir toliau gaus iš jūsų žinutes su nuorodomis į virusą – teks išinstaliuoti ir vėl instaliuoti „Chrome. 

Antra, pasikeiskite visų paskyrų slaptažodžius - „Facebook“, „Gmail“ ar ką dar benaudotumėte: virusas galimai renka asmeninius duomenis. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.