Neįtikėtina idėja: plaukiojantis ateities miestas

Britų ir kinų dizaino firma „AT Design Office“ išvystė neįtikėtino plaukiojančio ateities miesto koncepciją kaip tvarią ant žemės stovinčių miestų alternatyvą, siekiant patenkinti vis aktyviau į miestus gyventi persikeliančių pasaulio gyventojų poreikius.

Daugiau nuotraukų (1)

Technologijos.lt

Jun 3, 2014, 11:41 AM, atnaujinta Feb 13, 2018, 5:58 AM

Viena Kinijos statybos kompanija nurodė „AT Design Office“ sukurti ateities vandenyno miesto dizainą, kuris būtų pastatytas taikant tas pačias technologijas, kokios naudotos statant 50 km ilgio tiltą, jungiantį Honkongą, Makau ir Žuhai.

„Dalis šio tilto yra povandeninis tunelis, sujungtas 150 m ilgio betoninėmis dėžėmis, – sakė architektas Slavomiras Siska. – Milžiniškos dėžės gaminamos netoliese esančioje saloje ir plukdomos į statybos vietą, kur sujungiamos. Dirbame su inžinieriais, kurie parengs pagrindinį beveik 26 kubinių kilometrų plaukiojančios salos, kuri bus pastatyta pagal tą pačią technologiją, planą.“

Plaukiojantis miestas sudarytas iš šešiakampių modulių, turinčių povandenines ir antvandenines dalis. Projektą stengiamasi padaryti kuo ekologiškesnį: pagrindinės transporto priemonės saloje bus povandeniniai laivai, plaukiojantys persipynusiais kanalais, ir elektriniai automobiliai. Mieste bus didelių laivų dokas, kad sala turėtų patikimą susisiekimą su žemynine dalimi. Svajojama, kad ateityje egzistuos daug plaukiojančių, į grupes sujungtų miestų.

Komanda į planus įtraukė ir vertikalias fermas bei žuvų veisyklas, kad maistas būtų gaminamas saloje. Plaukiojančiame mieste taip pat bus atliekų šalinimo ir antrinio perdirbimo sistema, susitvarkysianti su atliekomis aplinkai nepavojingu būdu.

Jei norėsite apsilankyti saloje, ten netgi bus povandeninis viešbutis ir didžiulis pramogų kompleksas.

Manote, visa tai skamba kaip fantastinio filmo scenarijus? Vienas didžiausių Kinijos nekilnojamojo turto investuotojų dabar peržiūri pasiūlymą, planuodamas išbandyti projektą kitais metais, tačiau mažesniu masteliu.

Parengta pagal Iflscience.com inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.