Užmirškit akinius – išmanusis „Google“ lęšis gerins regėjimą

„Google Glass“ ir „Android Wear“ rodo, kiek daug „Google“ investuoja į išmaniuosius dėvimus ateities įrenginius. Tačiau kol „Google“ akinių savininkai gadina savo akis žvairuodami į mažytį ekraną, o laikrodžiai su „Andorid Wear“ operacine sistema verčia susimąstyti, kam jų reikia, smarkų postūmį gavo dar vienas slaptos „Google[x]“ kūrėjų komandos projektas – išmanusis lęšis. Antradienį kompanija pranešė suteikusi licenciją sveikatingumo produktų gamintojui „Novartis“ naudoti lęšiuko technologiją kuriant sveikatos apsaugos gaminius.

Daugiau nuotraukų (1)

Arnoldas Lukošius

Jul 16, 2014, 10:20 AM, atnaujinta Feb 11, 2018, 10:59 PM

„Google[x]“ komanda dirbs kartu su „Novatis“ akių priežiūros priemonių padaliniu „Alcon“ ir kartu kurs išmaniuosius lęšius, kuriuose bus įdiegti neimplantuojami jutikliai, mikroschemos bei kita miniatiūrinė elektronika. Pirmiausia planuojama darbuotis dviem pagrindinėmis kryptimis – gaminti lęšiukus, kurių jutikliai matuos cukraus lygį ašarose ir praneš sergantiesiems diabetu apie gliukozės lygį organizme. Žmonės informaciją galės matyti savo išmaniuosiuose telefonuose ar planšetiniuose kompiuteriuose.

Antra – bus kuriamas sprendimas, kaip atkurti negalinčios susifokusuoti į artimus objektus akies funkciją. Žodžiu, išmanieji lęšiukai gydys toliaregystę.

„Google“ pagal sutartį rūpinsis mikroschemų kūrimu ir gamyba ir turės kurti miniatiūrinius elektroninius įrenginius, kurie rinks duomenis. „Alcon“ pasitelks savo patirtį medicinos srityje ir padės kurti išmaniuosius lęšius, kurie turi komercinę vertę klientams.

„Mūsų svajonė – pasitelkus naujausias miniatiūrines technologijas, pagerinti milijonų žmonių gyvenimo kokybę. Labai džiaugiamės galėdami dirbti kartu su „Novartis“ tam, kad šią svajonę įgyvendintume“, – sakė vienas „Google“ įkūrėjų Sergey Brinas.

Svajonė padėti ar svajonė „komercinį produktą“ parduoti? Klausimas skamba sarkastiškai, tačiau be naudos šio pasaulio korporacijos nė šiukšlių neišneš, tad svarbiausia, kad iš to būtų nauda žmonėms. O, atrodo, šį sykį nauda gali būti net labai konkreti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.