Australijos gyventojus išgąsdino neįprastas objektas danguje

Pirmadienio popietę nedideliame Vontagio miestelyje (Australija) įvyko šis tas neįprasto: vietiniai gyventojai danguje pamatė neįprastos formos debesį, kuriame spindėjo vaivorykštė.

Išsigandę žmonės puolė fotografuoti keistąjį objektą ir kėlė nuotraukas į socialinius tinklus.<br>AP nuotr.
Išsigandę žmonės puolė fotografuoti keistąjį objektą ir kėlė nuotraukas į socialinius tinklus.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 4, 2014, 12:05 PM, atnaujinta Jan 22, 2018, 8:34 AM

Išsigandę žmonės puolė fotografuoti keistąjį objektą ir kėlė nuotraukas į socialinius tinklus, o vietos radijo stotis užplūdo skambučiai. Ar danguje atsivėrė vartai į kitą pasaulį? O gal atvyko ateivių erdvėlaivis? Ar tai – spalvingos pasaulio pabaigos pradžia?

Visuomenę nuraminti suskubo Australijos Meteorologijos tarnybos atstovas Michaelas Efronas. Anot jo, šiltą, saulėtą dieną danguje susiformavo vadinamasis „skylamušio“ debesis.

„Jie susidaro, kai temperatūra debesyje yra mažesnė nei užšalimo, tačiau vandens dalelės dar neužšalę dėl ledo kristalų užuomazgų stygiaus“, – sakė jis. Kitaip sakant, šiame debesies sluoksnyje nebuvo pakankamai dulkių ir kitokių dalelių, aplink kurias vanduo galėtų konsensuotis ir virsti ledu.

Tokį šaltą debesį perskrodus, pavyzdžiui, kylančiam ar besileidžiančiam lėktuvui, susidaro neįprastas fenomenas: „pasėtas“ daleles aplimpa vanduo, o sustingę kristalai krenta žemyn, tad debesyje iš įvairių kampų matoma vaivorykštė. Tokiai „sniego audrai“ pasibaigus, debesų paklodėje lieka tuščia skylė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.