Beprotiškas poelgis: vyras užlipo ant lavos

Visi puikiai žino, kad nuo lavos reikia laikytis kuo atokiau: nuo 700 °C iki 1200 °C įkaitusi masė gali staigiai „praryti“ bet ką, kas pasitaikys jos kelyje. Tačiau drąsuolių (o gal tiksliau būtų sakyti – bepročių) atsiranda.

Kas nutiktų užlipus ant lavos? Tai pademonstruoti nusprendė Havajuose keliavęs Alexas Rivestas ir jo gidas.<br>Kadras iš „YouTube“
Kas nutiktų užlipus ant lavos? Tai pademonstruoti nusprendė Havajuose keliavęs Alexas Rivestas ir jo gidas.<br>Kadras iš „YouTube“
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 18, 2014, 3:12 PM, atnaujinta Jan 18, 2018, 9:36 PM

Kas nutiktų užlipus ant lavos? Tai pademonstruoti nusprendė Havajuose keliavęs Alexas Rivestas ir jo gidas.

Kadangi lavos išorinė dalis yra atvėsusi, ji nėra tokia klampi ir trumpam apsaugo nuo giliau slypinčio svilinančio karščio. Todėl kelioms sekundėms užlipus ant jos bato padas įkaito, bet eksperimento autorius spėjo jį pakelti ir nenukentėjo. Tiesa, vaizdo įraše galima pastebėti, kad iki užsiliepsnojimo trūko nedaug.

A.Rivestas ragina nebandyti nieko panašaus atlikti patiems, o po vulkaniškai aktyvias vietoves keliauti tik su profesionaliais gidais.

„Daug žmonių lavą laiko karštu skysčiu. Tačiau į lavą neįkristumėte kaip į kokį baseiną: skystas akmuo yra daug tirštesnis, taigi jūs paprasčiausiai atsistotumėte ant jo, truputį įsmuktumėte ir sudegtumėte“, – teigia A.Rivestas.

Beje, internete galima rasti ir dar didesnių nutrūktgalvių: paspaudę čia galite pamatyti vyrą, kuris bėga tekančios lavos paviršiumi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.