Saulės energija varomas lėktuvas pradėjo kelionę aplink pasaulį

Pasaulio rekordo siekiantis bandymas apskristi aplink pasaulį saulės energija varomu lėktuvu startavo iš Abu Dabio, skelbia BBC.

Orlaivis „Solar Impulse-2“ pirmadienį pakilo iš Jungtinių Arabų Emyratų ir pasuko Maskato link.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Orlaivis „Solar Impulse-2“ pirmadienį pakilo iš Jungtinių Arabų Emyratų ir pasuko Maskato link.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Mar 9, 2015, 9:01 AM, atnaujinta Jan 11, 2018, 5:22 AM

Orlaivis, pavadinimu „Solar Impulse-2“, pakilo iš Jungtinių Arabų Emyratų ir pasuko Maskato link. Per ateinančius penkis mėnesius lėktuvas skris iš vieno žemyno į kitą, perskrosdamas Ramųjį ir Atlanto vandenynus. Lėktuvą pilotuoja Andre Borschbergas ir jo kolega iš Šveicarijos – Bertrandas Piccardas.

Šis orlaivis yra pirmasis saulės energija varomas lėktuvas, ore galintis išbūti kelias paras. Jis sveria tik 2,3 tonos, o jam energiją tiekia daugiau nei 17 tūkst. saulės baterijų. Orlaivio sparnų mojis yra 72 m – beveik kaip keleivinio superlainerio „Airbus A380“. Kelionės aplink pasaulį metu lėktuvas turėtų nutūpti 12 kartų.

Visa kelionė truks ilgiau negu penkis mėnesius, o skrydžio laikas turėtų siekti apie 25 paras. Vienviečio lėktuvo ilgiausias nepertraukiamo skrydžio ruožas – penkių dienų kelionė per Ramųjį vandenyną.

B.Piccardas jau anksčiau yra pasiekęs pasaulio rekordą, kai 1999 m. apskrido pasaulį karšto oro balionu. Jo tėvas Jacques Piccardas tapo pirmuoju, 1960 m. pasiekusiu giliausią vandenyno vietą, o jo senelis Auguste Piccard pirmasis oro balionu pakilo į stratosferą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.