Atidėtas kitas saulės energija varomo lėktuvo skrydžio etapas

Nepalankūs orai privertė atidėti saulės energija varomo lėktuvo „Solar Impulse 2“ (Si2) skrydį iš Indijos, tęsiant istorines pastangas pirmąkart apskristi aplink Žemės rutulį tokio tipo orlaiviu.

Ilgiausiai kelionės atkarpai kuriam nors vienam iš jų teks skristi nesustojant penkias dienas ir naktis virš Ramiojo vandenyno iš Kinijos miesto Nandzingo į Havajus, kuriuos skiria 8,5 tūkst. kilometrų.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Ilgiausiai kelionės atkarpai kuriam nors vienam iš jų teks skristi nesustojant penkias dienas ir naktis virš Ramiojo vandenyno iš Kinijos miesto Nandzingo į Havajus, kuriuos skiria 8,5 tūkst. kilometrų.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Mar 14, 2015, 4:14 PM, atnaujinta Jan 10, 2018, 10:55 AM

Planuota, kad Si2 sekmadienį pakils iš Ahmedabado miesto vakarinėje Gudžarato valstijoje ir išskris į Mianmarą po trumpo sustojimo šventajame Varanasio mieste šiaurės Indijoje.

Tačiau prognozės parodė, kad šeštadienio vakarą Ahmedabade veikiausiai lis, tad organizatoriai paskelbė, jog „dėl orų“ lėktuvo skrydis atidedamas iki antradienio, kovo 17 dienos.

Vienas aukšto rango Ahmedabado oro uosto pareigūnas, pageidavęs neviešinti jo vardo, sakė, kad komanda įvertins skraidymo sąlygas pirmadienio vakarą. Jis pridūrė, kad „dabar drėgniau negu įprasta šiuo metų laiku“.

„Solar Impulse 2“ nusileido Ahmedabade antradienį apie vidurnaktį, baigęs antrą kelionės etapą greičiau negu per 16 valandų, kai išskrido iš Omano sostinės Muskato ir pagerino saulės energija varomo lėktuvo skrydžio tolio rekordą.

Skrydžiai virš jūros yra didžiausi iššūkiai „Solar Impulse“ komandai: jeigu lėktuvo varikliams nepakaktų energijos, pilotui neliktų kitos išeities, tik iššokti su parašiutu ir laukti gelbėtojų laivo.

Priešakyje laukia daug ilgesni skrydžiai virš vandens, kai šveicarų lakūnai Bertrandas Piccardas ir Andre Borschbergas, paeiliui pilotuojantys šį vienvietį orlaivį, turės įveikti didžiuosius vandenynus.

Ilgiausiai kelionės atkarpai kuriam nors vienam iš jų teks skristi nesustojant penkias dienas ir naktis virš Ramiojo vandenyno iš Kinijos miesto Nandzingo į Havajus, kuriuos skiria 8,5 tūkst. kilometrų.

Muskatas yra pirmoji iš numatytų 12 stotelių lėktuvo kelionėje aplink pasaulį iš Abu Dabio. Visa kelionė turėtų trukti ilgiau negu penkis mėnesius, o lėktuvas per tą laiką išbus ore apie 25 paras.

Pirmasis skrydis iš Abu Dabio į Muskatą, pilotuojant A.Borschbergui, truko 13 val. 2 minutes. Tuo tarpu A.Piccardo 1,468 km skrydis į Ahmedabadą virš Arabijos jūros yra visų laikų tolimiausias skrydis saulės energija varomu lėktuvu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.