Atidėjo sunkiausią saulės energija varomo lėktuvo skrydžio etapą

Saulės energija varomas lėktuvas „Solar Impulse 2“ nutūps Japonijos mieste Nagojoje, pirmadienį pranešė jo kelionės aplink Žemės rutulį organizatoriai, kai nepalankūs orai sutrikdė tam orlaiviui perskristi Ramųjį vandenyną.

„Solar Impulse 2“ anksti sekmadienį pakilo iš Nandzingo miesto rytų Kinijoje – lėktuvas turėjo šešias paras skristi per Ramųjį vandenyną į JAV Havajus.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
„Solar Impulse 2“ anksti sekmadienį pakilo iš Nandzingo miesto rytų Kinijoje – lėktuvas turėjo šešias paras skristi per Ramųjį vandenyną į JAV Havajus.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2015-06-01 11:52, atnaujinta 2017-11-25 09:31

„Virš Ramiojo vandenyno blogėjant orams priimtas sprendimas atlikti tarpinį nusileidimą Nagojoje ir laukti, kol sąlygos pagerės“, – sakė šios misijos iniciatorius Bertrandas Piccardas.

„Solar Impulse 2“ anksti sekmadienį pakilo iš Nandzingo miesto rytų Kinijoje – lėktuvas turėjo šešias paras skristi per Ramųjį vandenyną į JAV Havajus. Tai turėjo būti ilgiausias skrydis be pertraukos kelionės aplink pasaulį metu.

Kovo 31 d. atskridęs iš Mianmaro į Čongčingą, lėktuvas dėl blogų oro sąlygų Kinijoje užstrigo bent dviem savaitėms.

Daugybės kompanijų ir mokslininkų kurtas lėktuvas „Solar Impulse 2“ savo skrydžiu rodo, kad „žalioji“ energija jau gali veikti realiame pasaulyje. Kovo mėnesį Abu Dabyje prasidėjusi kelionė suskirstyta į 12 etapų. Per tą laiką lėktuvas ore išbus 25 paras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.