„YouTube“ laboratorija: kas sprogs smarkiausiai?

Virtualios laboratorijos lankytojai eksperimentus gali atlikti su aštuoniomis cheminėmis medžiagomis.<br>Kadras iš „YouTube“
Virtualios laboratorijos lankytojai eksperimentus gali atlikti su aštuoniomis cheminėmis medžiagomis.<br>Kadras iš „YouTube“
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 7, 2015, 5:29 PM, atnaujinta Oct 27, 2017, 12:29 PM

Kokias dvi chemines medžiagas reikia sumaišyti, kad gautumėte galingiausią sprogimą? Tokį iššūkį meta „BBC Brit“ kanalas, sukūręs virtualią laboratoriją vaizdo įrašų portale „YouTube“.

Vaizdo įraše, kurį rasite straipsnio apačioje, eksperimentui vadovauja žiūrovas. Jam siūloma galimybė rinktis vieną iš aštuonių skirtingų cheminių medžiagų (vandenilio, natrio, sieros, azoto, chloro, deguonies, jodo ir aliuminio) bei sumaišyti ją su viena iš likusių septynių. Atlikus pasirinkimą įjungiamas vaizdo įrašas, kuriame pademonstruojama eksperimento eiga ir, svarbiausia, rezultatas.

Šio virtualaus žaidimo tikslas – atrasti sprogiausią medžiagų mišinį. Taigi jei iš pirmo sykio nepavyks, nenusiminkite – galėsite rinktis dar sykį. Tiesą sakant, eksperimentuoti galėsite kiek tik norite, bandymų skaičius neribotas.

Mobiliųjų įrenginių savininkams pažaisti nepavyks, tačiau jiems siūlome įvertinti keletą įdomių cheminių reakcijų: chloro ir aliuminio; sieros ir aliuminio; bei vandenilio ir deguonies.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.