Neįprastos atostogos: vyras savaitei virto ožiu

Kiekvienas atostogauja savaip, tačiau tokių atostogų, kokias susiorganizavo 34-erių Thomas Thwaitesas, dar neturėjo niekas. Vyras kardinaliai pakeitė gyvenimo būdą ir savaitę praleido kaip ožys.

Tyrėju, menininku ir tiesiog keistuoliu vadinamas britas T.Thwaitesas atostogas praleido kaip ožys.<br>T.Bowditcho / Thomasthwaites.com nuotr.
Tyrėju, menininku ir tiesiog keistuoliu vadinamas britas T.Thwaitesas atostogas praleido kaip ožys.<br>T.Bowditcho / Thomasthwaites.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 18, 2015, 6:16 PM, atnaujinta Oct 19, 2017, 7:02 PM

Tyrėju, menininku ir tiesiog keistuoliu vadinamas britas T.Thwaitesas prieš neįprastą eksperimentą atliko namų darbus: analizavo ožių ir ožkų elgseną, mokėsi jų bendravimo subtilybių ir net pasigamino protezus, kuriais galėjo vaikščioti keturiomis.

Beje, vyras net planavo pasigaminti dirbtinį ožio skrandį, kad galėtų maitintis žole – visai kaip jo keturkojai draugai.

Kaip ir kodėl jam šovė mintis virsti ožiu? Vyras aiškina, kad siekė paatostogauti nuo buvimo žmogumi – protaujančia, sąmoninga būtybe, gebančia gailėtis dėl praeitis ir rūpintis ateitimi.

Beje, iš pradžių jis norėjo įsikūnyti į dramblį, tačiau šis planas vargiai judėjo, o po to, kai šamanas jį išvadino idiotu, T.Thwaitesas užsispyrė tapti ožiu.

„Kartais būti žmogumi yra sunku, slegia ir net kelia įtampą“, – sakė T.Thwaitesas.

Jis susitarė su vienu ūkininku Šveicarijoje, kuris leido pagyventi su jo ožių kaimene.

Ožio gyvenimas, kaip paaiškėjo, nėra toks lengvas ir nerūpestingas, kaip galėjo pasirodyti. Protezai spaudė, jais vaikščioti po kalvotą vietovę buvo sunku ir nuolat teko kovoti su šalčiu.

Visgi sudėtingiausia užduotis buvo įtikinti kitus keturkojus, kad jis – naujas bandos narys.

„Dėl priekinių protezų man buvo kur kas lengviau kopti aukštyn. Sykį užkopiau gana aukštai ant kalvos ir buvau apsuptas ožkų. Ko gero, tai buvo klaida, nes kuo aukščiau gali užlipti, tuo esi svarbesnis bandoje. Pažvelgiau į viršų, o kitos ožkos žiūrėjo į mane. Visos jos nustojo čiaumoti, o aš pagalvojau: „Tie ragai atrodo gan aštrūs.“ Laimei, manau, aš susidraugavau su vienu ožiu. Jis sujudėjo ir įtampa išsisklaidė“, – prisiminė T.Thwaitesas.

Netoliese buvęs ir visa tai matęs ūkininkas mano, kad kitos ožkos ir ožiai keistuolį atvykėlį priėmė.

Tris dienas praleidęs su kaimene, dar tris dienas T.Thwaitesas praleido kaip vienišas ožys.

„Tai buvo įdomi patirtis. Man tiesiog atrodo, kad būtų smagu gyventi paprastesnį gyvenimą“, – teigė vyras, ketinantis apie šį nuotykį išleisti knygą.

Parengta pagal Vice.com, Mirror.co.uk ir Dailymail.co.uk inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.