Paskelbta kandidatų į LMT komitetų narius atranka

Premjero sudarytos atrankos grupės paskelbė kandidatų į Lietuvos mokslo tarybos (LMT) Humanitarinių ir socialinių mokslų komiteto bei Gamtos ir technikos mokslų komiteto narius atranką. Pagal Tarybos nuostatus dėl rotacijos kas penkerius metus naujai tvirtinama po pusę abiejų komitetų narių.

Siūlyti kandidatus kviečiami mokslininkai, mokslininkų organizacijos, mokslo ir studijų institucijos, valstybės institucijos.<br>123rf nuotr.
Siūlyti kandidatus kviečiami mokslininkai, mokslininkų organizacijos, mokslo ir studijų institucijos, valstybės institucijos.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 21, 2015, 2:09 PM, atnaujinta Oct 19, 2017, 3:06 PM

Kaip skelbiama atrankos grupių kvietime, siūlyti kandidatus kviečiami mokslininkai, mokslininkų organizacijos, mokslo ir studijų institucijos, valstybės institucijos. Mokslininkai į kandidatus gali siūlytis ir patys. Siūlymai priimami iki 2015 m. rugsėjo 14 d. 16 val.

Atrankos grupės į kiekvieną Tarybos komitetą atrinks po 20 kandidatų. Iš jų švietimo ir mokslo ministras atrinks kandidatus į kiekvieno Tarybos komiteto narius. Prieš teikdama siūlomų kandidatų sąrašą Vyriausybei, Švietimo ir mokslo ministerija jį viešai paskelbs ir sudarys galimybę apsvarstyti visuomenei. Tarybos narių sąrašą Vyriausybės teikimu tvirtina Seimas.

Kandidatai turi būti nepriekaištingos reputacijos, aktyviai mokslinį darbą dirbantys mokslininkai, turintys mokslo organizavimo, tarptautinio mokslinio bendradarbiavimo patirties, ekspertinio darbo patirties, susijusios su Lietuvos ir Europos Sąjungos mokslo, technologijų ir ūkio plėtra.

Naujai išrinkti komitetų nariai taps aštuntosios Lietuvos mokslo tarybos kadencijos nariais.

Lietuvos mokslo taryba yra patariamoji ekspertinė institucija mokslo plėtros klausimais, įgyvendinanti programinį konkursinį mokslo finansavimą. Taryba administruoja reikšmingiausias Lietuvos mokslo plėtrai programas, nustato mokslinės veiklos vertinimo kriterijus, taip pat atstovauja Lietuvos mokslo interesams Europos Sąjungos institucijų specializuotose darbo grupėse, daugelio tarptautinių organizacijų veikloje. Lietuvos mokslo tarybą sudaro 29 nariai, iš jų formuojama valdyba bei du ekspertų komitetai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.